Pioneerit harjoittelevat Varkaudessa syyskuun alussa – Kaluston siirto aiheuttaa hetkellisiä ruuhkia Viitostiellä

Maavoimat järjestää harjoituksen 2.–6. syyskuuta Varkaudessa valtatiellä 23 Sarkamäellä tien parannuksen yhteydessä käytöstä poistetulla tieosuudella.

Harjoituksen kalustoa siirretään harjoitusalueelle ja takaisin aikavälillä 2.-5. syyskuuta. Siirroista voi aiheutua hetkellistä ruuhkaa Valtatie 5:llä välillä Mikkelin–Kajaani ja tiellä 15 välillä Tuohikotti–Mikkeli.

 

Harjoituksessa testataan ja mitataan pioneerijoukkueen suluttamis- ja raivaamiskykyä mahdollisimman todenmukaisessa tilanteessa. Samalla mitataan aluerakentajan resurssien nopeaa käyttöön saamista suluttamisen valmistelutehtävissä.

– Kyseessä on harvinainen mahdollisuus harjoitella suluttamista ja raivaamista käytöstä poistuvalla valtatiellä. Kaluston suorituskyvyn testaaminen kestopäällystetyllä tiellä suuremmassa mittakaavassa on poikkeuksellista, pioneeritarkastaja eversti Matti Lampinen kertoo tiedotteessa. 

 

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 80 varusmiestä ja henkilökunnan jäsentä. Harjoituksen johtaa majuri Olli-Pekka Paju Maavoimien esikunnasta ja paikalle tulee joukkoja suluttamisen osaamiskeskuksesta Kainuun prikaatista, liikkeenedistämisen osaamiskeskuksesta Karjalan prikaatista ja Maasotakoulusta.

Harjoituksesta saatavaa tietoa hyödynnetään pioneeriaselajin valmiuden ja suorituskykyjen kehittämisessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.