Pohjois-Savo haluaa laajentaa valinnanvapauskokeilua koko maakuntaan - palvelusetelit ja henkilökohtainen budjetti käyttöön ehkä jo tänä vuonna

Pohjois-Savon maakuntahallitus päätti tänään kokouksessaan, että sote-uudistuksen valinnanvapauskokeilua haetaan laajennettavaksi Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueelta koko maakuntaan. Pohjois-Savon liiton tiedotteen mukaan palvelusetelin ja henkilökohtaisen budjetin kokeilut voisivat alkaa jo kuluvan vuoden lopulla tai 2018 alussa.

Palveluseteliä on kokeiltu tämän vuoden ajan Iisalmessa, Kiuruvedellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä. Asiakkaat ovat voineet valita vapaasti terveyskeskustasoisten palvelujen tuottajan ja maksaa käynnin palvelusetelillä.

Toinen kokeilu koskisi henkilökohtaista budjettia. Se on rahasumma, jonka puitteissa paljon palveluja tarvitseva asiakas voi hankkia asiakassuunnitelmassa määritellyt palvelut.

Maakuntahallitus päätti myös myöntää kehittämisrahaston tukea kolmelle hankkeelle. Mansikka ry:n Kirkonkylät palvelukeskuksina -hanke sai 45 180 euroa, Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n Lakeland-matkailuhanke 20 000 euroa ja Pohjois-Savon maakunnan ICMT-hanke 18 709 euroa.


Iisalmen kaupungin Soinlahti-bioteollisuuslaakson kehittämishankkeelle myönnettiin 34 608 euroa Alueelliset innovaatiot ja kokeilut -tukea.


Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.