Pohjois-Savon liitto vastustaa Varkauden sivutoimipisteen lakkauttamista

Ulosottovirasto

Pohjois-Savon liitto vastustaa esitystä, jonka mukaan Pohjois-Savon ulosottoviraston sivutoimipiste lakkautetaan Varkaudessa. Liiton mukaan Varkauden toimipaikan lakkauttamiselle verrattuna Pieksämäen toimipaikkaan ei ole perusteita, koska Varkauden alueella on noin kaksi kertaa enemmän asioita kuin Pieksämäen alueella.

Liitto toteaa lisäksi, että valtion toimintojen siirtäminen pois heikentää myös kaupungin toipumista rakennemuutoksesta, koska Varkaudesta on poistumassa myös käräjäoikeuden kanslia valtionhallinnon keskittämistavoitteen seurauksena. Valmistelussa ei ole selvitetty riittävästi esitysten aluetaloudellisia vaikutuksia.

Valtakunnanvoudinvirasto esittää ulosoton toimipaikkojen vähentämistä nykyisestä 64:stä 46:een toimipaikkaan. Ne jakautuisivat 22 päätoimipaikkaan ja 24 sivutoimipaikkaan.

Pohjois-Savon ulosottovirastolla on tällä hetkellä toimipaikat Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Esityksen mukaan Varkauden toimipaikka lakkautetaan, ja Pohjois-Savon ulosottovirastoon jäisivät Kuopion päätoimipaikka ja Iisalmen sivutoimipaikka. Esityksen mukaan Varkauden talousalueeseen kuuluvan Pieksämäen sivutoimipaikka säilyy.