Pohjois-Savossa kaikkien sähkökatkojen korjaamisessa voi kestää perjantaihin: "Selvää on, että kaikkea ei tänään saada korjattua"

Tiistai-iltaisen Päivö-myrskyn jäljiltä Pohjois-Savossa ilman sähköä oli keskiviikkona noin kello 21.30 noin 7 000 asiakasta ilman sähköä.

Savon Voimalta kerrotaan, että kaikkia vikoja ei tänään saada korjattua, vaan osa jää huomiselle. Perjantaille voi "totaalisempia tuhopaikkoja".

– Selvää on, että kaikkea ei tänään saada korjattua, ja osa jää valitettavasti ilman sähköä, Ari Holopainen Savon Voiman viestinnästä kertoo.

Hankalaksi tilanteen tekee se, että tuhoalue on levinnyt laajalle, jolloin korjaajat joutuvat siirtymään paljon, mikä hidastaa vikojen korjaamista.

 

STT uutisoi keskiviikkona, että Päivö-myrskyn jäljiltä olevien sähkökatkosten määrän tiedotuksessa on ilmennyt ongelma. Verkossa oleva Energiateollisuuden sähkökatkoskartta näyttää lyhyin väliajoin hyvin paljon toisistaan poikkeavia lukuja.

Luvut ovat vaihdelleet aamupäivästä alkaen noin 44 000:n ja 15 000:n välillä. Katkosten oikea määrä on tässä vaiheessa runsaat 30 000, kertoi Energiateollisuuden energiaverkkojen johtaja Kenneth Hänninen STT:lle ennen kello 14:ää.

Ongelma johtuu Hännisen mukaan siitä, että sähköyhtiö Savon Voiman alueen sähkökatkokset välillä näkyvät ja välillä eivät näy katkoskartassa.

Savon Voiman Holopaisen mukaan ongelma on koskenut tiedon siirtymistä Savon Voimalta Energiateollisuuden häiriökarttaan. Savon Voiman oma häiriökartta on ajan tasalla.

 

Enimmillään keskiviikon vastaisen yön aikana asiakkaita ilman sähköä oli hieman puolenyön jälkeen noin 39 000.

Savon Voima on varannut vikapaikkojen paikantamiseen kaksi helikopteria, jotka ovat avustaneet vikojen paikantamisessa.

Savon Voima pyytää asiakkaita ilmoittamaan mahdollisista vikapaikoista vikapäivystykseen.

Pohjois-Karjalan Sähkön verkon alueella Kaavissa, Tuusniemellä, Juankoskella, Riistavedellä ja Heinävedellä asiakkaita ilman sähköä oli iltapäivällä noin 1 200.

Juttua päivitetty Holopaisen kommenteilla kello 14.40.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Päivö runteli mobiiliverkkoja pahoin Itä-Suomessa – hätäpuhelut paikoin estyneet, häiriökartat karua katsottavaa

Myrsky katkaisi sähköt jopa sadaltatuhannelta – sähköverkot paikoin täysin tuhoutuneet, eniten sähköttömiä koteja oli Kuopiossa

Karvion kanavan liikennekatko pitenee Päivö-myrskyn takia

Päivö-myrskyn jälkiä raivattiin Savossa koko yö – poliisi kiittelee vastuullisuutta ja pelastajat omatoimista auttamista

Pohjois-Savossa ylitettiin monin paikoin kuukauden sademäärä, kovin tuulenpuuska 27,4 metriä sekunnissa

Päivö-myrsky runteli rajusti Pohjois-Savoa, katso kuvasarja tuhoista

Myrskyn aiheuttamat vauriot haittaavat edellee junaliikennettä

Myrsky katkaisi sähköt jopa sadaltatuhannelta – sähköverkot paikoin täysin tuhoutuneet