Poliisi: Puijolla liikkumista ei tarvitse enää rajoittaa – Alueelta ei löytynyt karhua tai sen jälkiä

Itä-Suomen poliisi tiedottaa kahdeksan aikaan perjantai-iltana, ettei karhusta oli tullut uusi havaintoja tai ilmoituksia, eivätkä suurriistavirka-avun toimijat ole löytäneet alueelta karhun jälkiä.

Sen sijaan poliisille ilmoitetun havaintopaikan läheltä on jäljitetty hirviemä ja kaksi vasaa. Poliisin mukaan on mahdollista, että karhuhavainto liittyi niihin tai alueella on mahdollisesti ollut karhu on poistunut paikalta ilman havaittavia jälkiä.

Itä-Suomen poliisin yleisjohtaja Sami Joutjärven mukaan on mahdollista, ettei karhua ole ollut ollenkaan. Poliisin tiedottaa, että alueella liikkumista ei tarvitse enää rajoittaa.

 

Iltapäivällä näköhavainto

Poliisi tiedotti iltapäivällä, että Puijon maastossa on havaittu liikkuvan karhu. Poliisi kehotti välttämään alueella liikkumista.

Poliisille ilmoitetun näköhavainnon mukaan karhun havaittiin liikkuvan Julkulassa lenkkipolun vieressä noin kello neljän aikaan perjantai-iltapäivällä.

Komisario Ilpo Kortelainen kehotti lenkkeilijöitä välttämään Puijon lenkkipolkuja karkoitustoimien aikana, jotta kartottaminen ei häiriytyisi.

Poliiisi aloitti karhun karkotustoimet yhdessä suurriistavirka-avun SRVA:n kanssa kello kuudelta. Karhusta toivottiin myös lisää näköhavaintoja, jotta eläimen paikka saataisiin paremmin selville.

 

Karhujen määrä on kasvanut

Kuopion riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jarmo Mononen kertoo, että karhuja liikkuu Puijon maastossa yhä enemmän.

– Karhukanta on kasvanut Kuopiossa, Mononen arvioi.

Monosen mukaan karhuja ajautuu alueelle herkästi, koska Puijon on vesistöjen rajaama niemi. Viimeksi Puijolla havaittiin karhu kaksi vuotta sitten kesällä 2017.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Muokattu 19.7.2019 klo 18:28. Juttuun lisätty riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan kommentit. Muokattu 19.7.2019 klo 20:58. Juttua päivitetty kauttaaltaan.

Karhu liikkuu Puijolla? - Toimi näin