Poliisi: Vapunaattona väkeä liikkeellä - myös poliisipartiot liikkeellä

Poliisi varaa vappuaatoksi paljon tavallista maanantaina enemmän partioita töihin.

Komisario Pekka Koistinen Itä-Suomen poliisista arvioi, että vappuaatto on vilkkain ajankohta lähipäivinä.

Moni pitää maanantaina vapaata töistä tai opiskeluista niin, että perjantaista alkaa pitkä viikonloppu vapun yli. Viikonloppuna Savon alueella on useita yleisötapahtumia, mutta sää on etenkin iltaisin ja öisin niin kolea, että se hillitsee juhlintaa ulkona.

Poliisin mukaan viikonlopun yleisötapahtumien ei odoteta työllistävän poliisia eivätkä ne aiheuta poliisille ylimääräisiä järjestelyjä. Nykyään yleisötapahtumien turvallisuudesta vastaa tapahtuman järjestäjä, jonka on hankittava järjestyksenvalvojat itse ja mitoitettava niiden määrä yleisömäärään.

Vappuaattona liikkeellä on etenkin opiskelijoita, joilla on useita juhlariehoja yliopiston alueella ja torilla. Perinteisesti nuoria on kokoontunut sään salliessa myös esimerkiksi Valkeisenlammelle, mutta tänä vuonna maasto on vielä niin märkää lumisen talven jäljeltä, että piknikit voivat siirtyä tuleville viikoille.

Itä-Suomen poliisin arvion mukaan pitkän viikonlopun ja vapun vietto on Itä-Suomen alueella vilkkainta Kuopiossa, jossa on eniten asukkaita ja opiskelijoita, mutta jonne kokoontuu väkeä juhlimaan myös laajalti muualta maakunnasta.

Poliisit toivovat, että opiskelijaporukoissa nuoret katsoivat toistensa perään, jotta kukaan ei jää yksinään koleaan ulkoilmaan.