Poliisi aloittaa kuulustelut Iisalmen vainajavaihdos-tapauksessa

Kuopion poliisi on aloittanut tällä viikolla varsinaisen tutkinnan koskien vainajien vaihtumista Pohjois-Savossa toukokuun alussa. Kesälomien takia poliisi ei tavoittanut haluamiaan lääkäreitä aiemmin kesällä, vaan tapauksen tarkempi selvittely alkaa vasta nyt.

Poliisin mukaan rikosnimikkeenä tutkinnassa on alustavasti tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen. Virkavelvollisuus koskee poliisin mukaan sairaalan lääkäreitä, ei yksityistä hautaustoimistoa.

Vaikka hautaustoimisto otti Iisalmesta mukaansa ja kuljetti väärän vainajan Kuopioon, rikostutkinta keskittyy selvittämään Kuopion yliopistollisen sairaalan patologian yksikön toimintaa asiassa.

Tarvittaessa Ylä-Savon poliisi käy läpi vielä Iisalmen päässä tapahtuneita toimia.

Toukokuussa KYSin patologian yksikössä tehtiin ruumiinavaus väärälle vainajalle. Tämä myös tuhkattiin ennen kuin omaiset ja Iisalmen sairaala huomasivat, että sairaalasta oli luovutettu hautaustoimistolle väärän ihmisen ruumis.

Asia kävi ilmi, kun vainajan omaiset olivat sopimassa hautajaisjärjestelyistä ja huomasivat, että hautaustoimistossa oli heille tuntematon vainaja. Oikea löytyi KYSistä tuhkattuna.

Myös Itä-Suomen lääninhallituksen lääninlääkäri Jari Vepsäläinen on vaatinut asiasta selvitykset sairaaloilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.