Poliisi antoi talojen pihoissa mörisseestä karhusta uuden karkotusmääräyksen

Poliisi on pyytänyt suurriistavirka-avun metsästäjiä karkottamaan Pieksämäellä asuinalueiden liepeillä jo yli viikon liikkunutta karhua kauemmaksi omakotitaloalueelta.

Uusi, päivitetty karkotusmääräys koskee Pieksämäen Peiposjärven aluetta. Peiposjärvi sijaitsee Pieksämäen ja Varkauden välillä valtatie 23:n eteläpuolella. Siellä on useita asuintaloja sekä muun muassa entinen koulu, joka on nykyään muussa käytössä.

Karhusta tehtiin havainto viimeksi viime yönä, kun se oli käynyt talojen luona kaatamassa jäteastioita.

Itä-Suomen poliisi antoi jo viime viikolla karkotusmääräyksen, että suurriistavirka-avun metsästäjät voivat yrittää karkottaa karhua, jos siitä tulee uusi havainto asutuksen läheltä.

Emokarhu ja kaksi pentua oli nähty silloin useana päivänä tai etenkin myöhäiltana Kukkaromäen ja Nikulanmäen alueilla sekä jo lähellä suosittua Partaharjun ulkoilualuetta. Karhuemosta oli myös useita kuulohavaintoja, kun se oli mörissyt talojen liepeillä.

Karkottaminen tarkoittaa karhujen ajamista kauemmaksi asuinkylistä kovilla äänillä tai väriammuksella ampumalla. Karkottamisessa voidaan käyttää ilmaan ampumista, auton ääniä tai karkotusaseen fraktiiliammusta, joka ei aiheuta vammoja, vaan hetkellistä kipua.

Karhut eivät ole aiheuttanut toistaiseksi vaaraa ihmisille. Poliisi haluaa karkottaa emokarhun pentuineen kuitenkin talojen pihojen luota metsään, ettei vahinkoja sattuisikaan.

Emokarhu voi olla vaarallinen, jos sen ja pennun väliin menee vahingossa esimerkiksi lenkkeilijä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Korjaus: Juttuun on korjattu, ettei Peiposjärvellä ole enää alakoulua, vaan rakennus on muussa käytössä.

Varoitus karhusta! Suurpeto nähty kaupungin ulkoilualueen liepeillä