Poliisi epäilee kylpylän sähkölaitepaloa tahallaan sytytetyksi

Siilinjärven Fontanellan tiloissa perjantaina syttynyttä sähkölaitteen paloa tutkitaan tahallisena tekona.

Kylpylän aulatiloissa olevassa naisten vessassa kärysi sähkökäyttöinen käsienkuivauslaite perjantaina iltapäivällä. Poliisin mukaan laitteen sisälle oli työnnettyä paperia.

Pelastuslaitoksen mukaan laite ei syttynyt näkyviin liekkeihin, mutta sähkölaite suli osittain, siitä tuli savua ja voimakasta käryn hajua.

Kuivauslaite suli ja kärysi Fontanellassa. Vessatila piti myös siivota sammutusjauheesta. Kuva: Juha Poutanen
 

Koska rakennus on iso vapaa-ajankohde, pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta, johon hälytettiin Siilinjärven ja Kuopion lähes kaikki työvuorossa olleet palomiehet. Useat paloautot saivat jäädä kuitenkin asemalle tai kääntyä matkalta takaisin, kun palon laajuus selvisi pelättyä pienemmäksi.

Vahingot rajoittuivat lopulta vain palovahinkojen osalta sähkölaitteeseen ja muultakin sotkulta vessatilaan.

Palomiesten mukaan Fontanellan allas- ja saunaosastoja ei tarvinnut evakuoida asiakkaista, vaan ainoastaan aula tyhjennettiin ihmisistä.

Henkilökunta oli jo varmuuden vuoksi tyhjentänyt jauhesammuttimen kärynneeseen kuivaimeen. Sammuttimen käyttäjä hengitti itse käryä tilanteessa sen verran, että ensihoitajat tarkistivat hänen vointinsa ambulanssissa.

Palomiehet savutuulettivat vessan ja aulan käryn ja sammutusjauheen takia. Fontanellan oma väki jatkoi heti sen jälkeen tilan siivousta eikä kylpylän toimintaa tarvinnut keskeyttää.

Poliisin mukaan kiinteistössä on kameravalvonta. Poliisi pyytää laitteen käräyttäjää ilmoittautumaan itse tai hänet tietäviä ilmoittamaan tietonsa poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.