Poliisi epäilee lasten sytyttäneen varastohallin seinustan – lippispäiset pojat etsinnässä

Poliisi epäilee, että Kuopiossa Petosella maanantaina syttyneen tulipalon olivat sytyttäneet kaksi alaikäistä poikaa.

Pojat näkyivät valvontakameratallenteissa, kun he saapuvat potkulaudoilla Petosentien suunnasta Porkkanakadulle ja poistuvat tulipalon sytyttämisen jälkeen Rauhalahdentien suunnassa olevaan metsikköön.

Poliisi pyytää tietoja, keitä pojat ovat. Molemmat ovat arviolta alle 10-vuotiaita. Toisella oli vaaleat shortsit, musta pitkähihainen paita, lippalakki ja potkulauta.

Toisella oli pitkälahkeiset tummat housut, lippalakki, mahdollisesti tuubihuivi kaulassaan sekä potkulauta mukana.

Tulipalo havaittiin Porkkanakatu 2:n pihassa maanantaina ennen puolta päivää. Pojat tulivat potkulaudoilla pihaan kello 11.47 ja poistuivat paikalta kello 12.11 eli sen jälkeen, kun palomiehet oli jo hälytetty paikalle.

Palo sytytettiin varastohallin seinän vieressä oleviin irtaimiin tavaroihin, joista tuli levisi pienelle alalle varastohallin seinään. Palomiehet joutuivat murtautumaan sisälle varastoon varmistaakseen, ettei tulipalo ole levinnyt seinän läpi rakennukseen tai sen irtaimistoon.

Palo oli sytytetty ulkona useasta kohdasta.

Poliisin mukaan on mahdollista, että palon sytyttäneiden lasten vaatteisiin oli tarttunut savun hajua.

Poliisi pyytää kyseisten lasten vanhempia ottamaan poliisiin yhteyttä tai lapset tunnistavia ilmoittamaan havaintonsa poliisille. Yhteyttä voi ottaa poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Joku yritti polttaa varastorakennuksen Petosella keskellä päivää – poliisi pyytää havaintoja