Poliisi haki hirvenraadon rantaan

Kuopion poliisi haki torstaina pois Kuopiossa Etelä-Kallavedellä pitkään kelluneen hirvenruhon. Poliisi hinasi ruhon mantereelle, josta paikalle tilattu koneurakoitsija kuljetti sen hävitettäväksi.

Pilaantunut raato kellui kolme viikkoa Puutossalmen pohjoispuolella Varposaaren rannassa (SS 31.7.). Lähimökin asukas yritti saada kaupunkia auttamaan asiassa, sillä haju esti mökin ja rannan käytön. Mökkiläinen ei saanut apua, vaan häntä pompoteltiin hätäkeskuksen ja kaupungin eri virkamiesten välillä viikkoja.

- Poliisi korjasi raadon, vaikka toimintavastuu ei ollut poliisilla. Päätöksen tehnyt komisario totesi, että alkoi koko viranomaistahon puolesta hävettää. Olisi ollut kohtuutonta jatkaa pallottelua, joka oli kestänyt jo tässä vaiheessa liian kauan, poliisipäällikkö Kari Heimonen Kuopion poliisista sanoo.

Heimosen mukaan tärkeintä näissä tapauksissa olisi palvella asukkaita nopeasti.

- Kustannusvastuusta voidaan sitten riidellä niin paljon kuin kullakin instanssilla aikaa riittää. Asiakkaan ei tarvitse enää tästä välittää. Byrokraatit voivat harrastaa byrokratiaa keskenään.

Poliisipäällikkö perustelee toiminta- ja kustannusvastuiden määräytymiset ja arvostelee kaupungin byrokratiaa Savon Sanomien lehtiartikkelissa. Lue aiheesta lisää lauantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.