Poliisi löysi yhden keskisuuren kannabiskasvattamon ja satoja huumepillereitä Varkauden huumeratsioissa

Poliisi löysi yhden keskisuuren kannabiskasvattamon ja satoja tabletteja huumeina käytettäviä lääkkeitä kahden viikon valvontatempauksessa Varkaudessa. Huumeratsiaan osallistui poliiseja Pohjois- ja Etelä-Savosta.

Huumeiden lisäksi poliisi löysi myös ampumatarvikkeita ja räjähteitä. Valvontaviikkojen aikana poliisi kirjasi kaikkiaan 11 rikosilmoitusta ampuma-aserikoksista, erilaisista huumausainerikoksista, räjähderikoksista ja rattijuopumuksesta.

Valvontaviikoilla kiinniotettuina oli kymmenen paikallista miestä ja naista, joista osalla on aiempaa rikostaustaa. Osa epäillyistä oli pidätettyinä kuulustelujen ajan. Valvonnan aikana poliisi teki useita koti- ja paikanetsintöjä.

– Ampuma-ase- ja räjähderikokset eivät olleet yllätys. Aseita anastetaan jatkuvasti ja niitä kulkeutuu rikollisille. On valitettavan yleistä nykyään, että muita rikoksia tekevät varautuvat aseilla tai räjähteillä, rikosylikomisario Sami Asikainen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Poliisin huumerikostutkinta keskittyy törkeisiin huumausainerikoksiin eli huumekauppaan. Rinnalla poliisi pyrkii puuttumaan paikallisiin pienempiin ilmiöihin eri tavoin, muun muassa teemaiskuilla.

Varkauden seudulla huumekauppa ei ole näkynyt juuri katukuvassa, mutta se on näkynyt lieveilmiöinä etenkin muussa rikollisuudessa eli tullut poliisin tietoon usein osana väkivaltarikoksia.

Huumeiden käyttö on näkynyt usein myös liikennerikoksissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.