Poliisi mittasi hurjia ylinopeuksia perjantai-iltana Savossa: pahimmillaan 210 kilometriä tunnissa

Itä-Suomen poliisi mittasi usein kovia ylinopeuksia perjantain aikana Savossa.

Puolen yön aikaan Iisalmessa Valtatie 5:llä henkilöauto kulki etelän suuntaan 210 kilometrin tuntinopeutta, kun nopeusrajoitus paikalla on 80 kilometriä. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Tapahtuma-aikaan vallitsi hiljainen liikenne, mutta tilannepaikalla on runsaasti liittymiä ja risteyksiä. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Samoihin aikoihin Kuopiossa eteläisellä moottoritiellä henkilöauton kuljettaja ajoi 155 kilometriä tunnissa paikassa, jossa nopeusrajoitus on 80. Tilannepaikalla oli uusi kestopäällyste ja tiemerkinnät olivat puutteelliset. Normaalisti tilannepaikalla on 100 kilometriä tunnissa nopeusrajoitus. Kuljettaja oli yksin autossaan ja liikenne oli hiljaista. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Myö Suonenjoella Karttulantiellä mitattiin kovia nopeuksia, kun mootttoripyörä kiihdytti pahimmillaan 134 kilometriin tunnissa, kun rajoitus oli 60.  Moottoripyörän kuljettaja oli liikkeellä selvin päin. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja asiaa tutkitaan Suonenjoen poliisiasemalla törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Auto ja seinä sotkettiin – Poliisi toivoo tietoja öisestä ilkivallasta