Poliisi on tavattavissa Kuopion torilla lauantaina – panssariauto ja pienoismallit esille

Poliisi järjestää ison yleisötapahtuman Kuopion torilla lauantaina.

Poliisi järjestää silloin valtakunnallisen Poliisin päivä -tapahtuman parillakymmenellä paikkakunnalla. Pohjois-Savossa tapahtuma on Kuopion torilla kello 10–14.

Poliisille on Kuopiossa varattu aiempia vuosia suurempi alue ja torilava, jolla esiintyvät poliisibändi ja Pohjois-Savon poliisilaulajat -kuoro.

Poliisissa uskotaan, että viimeaikaisten uutistapahtumien vuoksi tapahtumaan voi tulla tavallista enemmän ihmisiä, jotka haluavat jututtaa poliisia tämänhetkisestä turvallisuustilanteesta Savossa tai poliisin valmiudesta hoitaa erilaisia hälytystehtäviä.

Jos hälytystehtävät sallivat, torilla saattaa olla esillä myös uusi panssaroitu poliisiauto, joka on tarkoitettu vaativien aseuhkatilanteiden hoitamiseen.

– Paikalla olevilla poliiseilla on valmius keskustella turvallisuudesta ja siitä, mitä ihmiset haluavat kysellä poliisin työstä, komisario Pekka Koistinen sanoo.

Ylikonstaapeli Arto Tynkkysen mukaan paikalta saa myös etenkin neuvontaa esimerkiksi valepoliiseja ja nettihuijauksia vastaan. Lisäksi aiheina esillä ovat liikenneturvallisuus, tekninen rikostutkinta, poliisin lupapalvelut sekä rekrytointi poliisiksi.

Ensimmäistä kertaa tapahtumassa on esillä myös Itä-Suomen poliisilaitoksen ylikonstaapelin Timo Hartikaisen pienoismallikokoelma poliisiautoja. Kuopion toritapahtuman jälkeen pienoismallikokoelma on menossa esille Poliisimuseoon Tampereelle.

Poliisi on järjestänyt Poliisin päivä -tapahtumia keskitetysti muutamien vuosien ajan sen jälkeen, kun poliisin rakenneuudistuksen jälkeen poliisilla ei ollut enää resursseja järjestää poliisiasemakohtaisia avoimien ovien päivän tapahtumia.

Etelä-Savon alueella vastaava tapahtuma järjestetään lauantaina Mikkelissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisi otti uuden panssariauton käyttöön – katolla ampuma-aseen paikka ja painoa kuin elefantilla