Poliisi sai ilmoituksia pahasti loukkaantuneesta sudesta – metsästäjät lopettivat eläimen

Metsästäjät ampuivat loukkaantuneen suden Leppävirralla perjantaina. Susi ammuttiin poliisin määräyksestä.

Poliisi sai jo keskiviikkona ilmoituksen, että Leppävirran Soisalossa liikkui mahdollisesti loukkaantunut susi. Poliisi ilmoitti asiasta paikallisille Leppävirran–Varkauden alueen suurriistavirka-apuverkoston metsästäjille, jotta he jäljittävät sutta ja karkottavan sen kauemmaksi asutuksesta.

Metsästäjät havaitsivat suden liikkuneen vuorokauden aikana vain noin kaksi kilometriä ja lisäksi se painautui makuulle poikkeuksellisen usein.

Susi myös lopulta päästi ihmisen vain alle 50 metrin päähän itsestään, jolloin suden nähtiin ontuvan pahoin yhtä jalkaansa.

Poliisi määräsi loukkaantuneen eläimen lopetettavaksi, jotta sen kituminen päättyy.

Metsästäjät löysivät suden ja ampuivat sen perjantaina päivällä Itä-Saamaisentien varrella. Raadosta näkyi, että suden oikea etujalka oli vahingoittunut pahoin, minkä takia se oli liikkunut villieläimelle poikkeavalla tavalla.

Ammuttu susi oli pienikokoinen, noin 30-kiloinen naaras.

Eläin toimitetaan Ruokavirastoon tutkittavaksi, jolloin sen jalkavamman syykin voi selvitä.

Itä-Suomen poliisin mukaan suden lopettamiseen oli perusteet sekä poliisilain että eläinsuojelulain perusteella. Poliisilain perusteella poliisilla on oikeus viimeisenä keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisille. Kun susi ei vältellyt enää ihmistä lainkaan, se olisi voinut olla vaaraksi.

Lisäksi luonnonvaraisen eläimen lopettamisesta on säädetty eläinsuojelulaissa. Lain mukaan jos eläimen hengissä pitäminen on ilmeisestä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.