Poliisi valppaana taajamissa

Tämän viikon aikana poliisi tempaisee jälleen valtakunnallisen liikennevalvonnan teemaviikon vuoksi. Vastaavia tempausviikkoja on tänä vuonna ollut joka kuukausi.

Toukokuun teemana on suunnata poliisin liikennevalvontaa taajamiin. Poliisit ovat valinneet tarkkailuun etenkin vaarallisiksi havaittuja tie- ja katuosuuksia taajama-alueilta.

- Poliisi suuntaa valvontaa muutamalle alueelle, joissa ongelmaksi ovat nousseet ylinopeudet ja häiritsevä ajo, komisario Hannu Jäppinen Savonlinnan poliisista kertoo esimerkiksi heidän valvontatempauksestaan.

- Savonlinnassa alueet on valittu asukkailta tulleiden pyyntöjen ja ilmoitusten sekä poliisin omien havaintojen perusteella.

- Erityistä huomiota kiinnitetään autoilijoiden kunnioitukseen suojatietä kohtaan. Suojatietä pitkin katua ylittävälle jalankulkijalle on annettava esteetön kulku. Suojatien eteen pysähtynyttä tai muuten näkyvyyden suojatielle peittävää ajoneuvoa ei saa ohittaa pysähtymättä.

Etelä-Savossa on viime viikkoina sattunut ainakin kaksi tapausta, jossa suojatiellä kävellyt tai pyöräillyt on jäänyt auton töytäisemäksi. Molemmista tapauksista selvittiin vähin vammoin.

Teemavalvonta kestää koko viikon. Poliisi kokoaa sen jälkeen jälleen valtakunnallisesti ylös tiedot, paljonko viikon aikana jäi kiinni rattijuoppoja tai annettiin muista asioista huomautuksia tai sakkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.