Poliisia puukotettiin kaulaan Kuopiossa

Kuopiolaisen nuoren poliisin tila Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on vakava, mutta vakaa. Hänet on leikattu hengenvaarallisen vamman takia. Välitöntä hengenvaaraa ei ole.

Aiemmin väkivaltarikoksista tuomittu kuopiolainen keski-ikäinen mies iski poliisia puukolla kaulaan varhain maanantaiaamuna Kuopion Petosella. Puukotus tapahtui Punakukonkadulla noin kello yhden aikaan yöllä.

Tilanne alkoi, kun järjestyspoliisin partio, kaksi nuorta miestä, saivat tehtävän mennä yksityisasuntoon rauhoittamaan miestä, joka rikkoo asunnossa omaisuutta. Asunnossa asuva nainen pyysi poliisia poistamaan riehuvan miehen asunnosta.

Poliisi sai tässä vaiheessa ennen paikalle menoaan tiedon, että riehuja on aiemmin tuomittu muun muassa taposta. Hän vapautui vankilasta viime heinäkuussa. Poliisin kanssa mies ei ole ollut tekemisissä kuitenkaan vuoden 2000 jälkeen.

Mies löi yllättäen puukolla

Asunnosta poliisipartio löysi miehen, joka ei alkuun vastustanut poliisin toimia ollenkaan. Yllättäen mies tempaisi kuitenkin puukon ja löi sillä lähinnä ollutta poliisia kaulan alueelle.

Loukkaantunut poliisi pääsi lyönnin jälkeen perääntymään ja partiossa ollut toinen poliisimies sai puukottajan hallintaotteeseen.

Loukkaantunut poliisi kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan hoitoon. Hän oli hengenvaarassa veren hukan takia.

Puukottajaa epäillään murhan yrityksestä

Puukotettu poliisi on vuonna 1979 syntynyt pidetty ja jo useita vuosia poliisina työskennellyt mies. Häntä puukottanut mies on syntynyt vuonna 1968. Puukottaja oli tekohetkellä humalassa.

Poliisi on pidättänyt teosta epäillyn miehen. Häntä epäillään murhan yrityksestä. Tapausta tutkii keskusrikospoliisin Kuopion yksikkö.

Kuopion poliisissa on ollut aamulla hiljaista ja yllättänyttä vakavan väkivaltatilanteen takia. Osallisten kuulustelut ja henkinen jälkihoito jatkuvat. Poliisit ovat saaneet kriisiapua tilanteen selvittelyyn.

>> Lue aiheesta lisää tiistain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.