Poliisilaitos yllättyi etsinnästä ja rikosepäilyistä

Valtakunnansyyttäjänviraston johtama tutkintaryhmä teki etsinnän Kuopion pääpoliisiasemalle Kuopion Suokadulla maanantaina. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti tiistai-iltana.

Iltalehden mukaan etsintä poliisiasemalla liittyy epäilyyn, että kolme Itä-Suomen poliisin huumepoliisia on tehnyt Jari Aar­nion tai hänen tutkintaryhmänsä kanssa luvattomalla tavalla yhteistyötä muutaman vuoden takaisessa huumerikostutkinnassa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen johto vastasi tiistaina, etteivät he pysty kertomaan eivätkä saa kertoa mitään itse tutkinnasta. Poliisiasemalle tehty etsintä tuli kaikkiaan poliisilaitokselle yllätyksenä.

– Kyseessä on hyvin harvinainen tapaus, johon on vaikea ottaa vielä kantaa, Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko kertoi tiistai-iltana.

– Ensin pitää selvittää perinpohjaisesti, mistä on kysymys. On täysin ennenaikaista ottaa kantaa asiaan, vaan mielestäni asia on selvitettävä huolellisesti, ja tutkinnanjohtajan tehtävä on vastata tutkintaan liittyviin kysymyksiin julkisuudessakin.

Huokko muistuttaa, että hän on parhaillaan virkavapaalla eikä päällikön vastuussa. Häntä oli kuitenkin informoitu poikkeuksellisesta etsinnästä ja kiinniotoista.

Huokon sijainen, apulaispoliisipäällikkö Kai Markkula sanoi, ettei hän voi lähteä kommentoimaan mitenkään, miten tapaus vaikuttaa laitokseen.

– Ei tämä jokaviikkoista ole. Asiaa on kuitenkin mahdoton kommentoida muuten. Siihen ei ole edellytyksiä ennen kuin saadaan selville asia tarkemmin.

– Tällä hetkellä työt jatkuvat normaalisti poliisilaitoksella, Markkula kuvaa tilannetta.

Savon Sanomien tietojen mukaan kolme kiinniotettua poliisia ovat kokeneita huumepoliiseja, jotka ovat vuosien ajan tehneet yhteistyötä Helsingin poliisin ja naapurilaitosten kanssa isoissa huumerikostutkinnoissa.

Isoimmat yhteisoperaatiot ovat liittyneet Savosta pääkaupunkiseudulle ulottuneisiin huumerikosvyyhteihin, joissa on jäljitetty myös ulkomaalaisia päätekijöitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

IL: Aarnio-tutkinnassa otettu kiinni kolme poliisia Kuopiossa