Poliisin kevätempaus alkoi

Näinä huhtikuun viikkoina poliisi joutuu ottamaan ajokortteja pois kuljettajilta huomattavasti kovempaa tahtia kuin talven aikana on ollut tarpeen.

Kun tiet kuivuvat ja kevättä on ilmassa, yksittäisillä kuljettajilla nopeudet karkaavat käsistä.

Pohjois-Savossa poliisi on jo nyt maalis-huhtikuussa ottanut ajokortin 15 kuljettajalta kovan ylinopeuden vuoksi. Myös Etelä-Savossa tahti on kasvamassa talven jäljiltä.

Pohjois- ja Etelä-Savossa vaihdetaan maanteille kesäkauden nopeusrajoitukset torstaista alkaen. Kesärajoitukset tulevat voimaan sitä mukaa, kun merkit on vaihdettu teiden varsille.

Lumien sulaessa myös vaihto kesärenkaisiin on käynnistymässä. Kun nastat eivät rapise, ajonopeutta ei kuule ja tunne samoin kuin talvella. Eniten kuitenkin kyse on asenteesta.

- Kevätelkeet näkyvät liikenteessä selvästi, ylikonstaapeli Risto Nykänen liikkuvan poliisin Kuopion yksiköstä sanoo.

- Kokeneilla ajajilla kesärenkaisiin siirtyminen ei välttämättä vaikuta nopeuksiin, mutta joka kevät liikenteessä on paljon myös uusia autoilijoita. Kun edessä on ensimmäinen kesäkausi, kaikilla ei pysy siinä huumassa liikennesäännöt mielessä.

Poliisilla alkoi maanantaina viikon tempaus, jolloin poliisi on näkyvästi esillä etenkin taajamien sisäänajoväylillä tutkaamassa nopeuksia ja valvomassa muun muassa turvavöiden käyttöä.