Poliisin palvelupäivystys oli tukossa - uusi numero tasaa ruuhkaa Itä-Suomessa

Poliisi on ottanut käyttöön uuden palvelupäivystyksen puhelinnumeron Itä-Suomessa.

Poliisilaitoksen palvelupäivystyksessä Kuopiossa on ollut jatkuvasti ruuhkaa niin, ettei rikosilmoitusten vastaanottoon ole päässyt läpi puhelimitse viikkoihin.

Savon Sanomien saamien yhteydenottojen mukaan palvelupäivystyksen puhelinasioinnissa on ollut isoja ongelmia pitkään eikä numeroon ole vastattu, kun asukkaat ovat yrittäneet soittaa neuvoa esimerkiksi ilmoittaakseen näkemistään rikosvihjeistä, löytämistään varastetuiksi epäilemistään tavaroista tai ilmoittaakseen kiireettömiä rikosasioita.

Poliisi toivoo, että pienissä, selvissä asioissa kuten polkupyörävarkauksissa rikosilmoitus tehtäisiin sähköisesti netissä osoitteessa www.poliisi.fi Rikosilmoitus tulee kuitenkin täyttää huolellisesti ja antaa rikoksesta yksilöivät, tarkat tiedot, jotta ilmoitus voidaan käsitellä.

Jatkossa Itä-Suomessa palvelee myös palvelupäivystyksen puhelinnumero 0295 415 455.

Uusi numero on käytössä vain arkisin virka-aikaan eli kello 8–16.15. Palveluaikana puhelu ohjautuu poliisipäivystyksessä töissä olevalle poliisille.

Vanhatkin numerot pysyvät edelleen käytössä. Uudessa numerossa puheluun ei vastata kuitenkaan missään tietyssä paikassa, vaan puhelu voi ohjautua Kuopion, Iisalmen, Varkauden, Mikkelin, Savonlinnan tai Joensuun poliisiasemille. Lisäksi osan viikosta Suonenjoen poliisiasemallakin hoidetaan palveluasioita.

Poliisin mukaan asiansa voi hoitaa samalla tavoin riippumatta siitä, missä puheluun vastataan. Päivystysnumerossa voi tehdä rikosilmoituksen tai kysyä neuvoa poliisiasiassa.

Kiireellisissä hätätilanteissa ainoa oikea numero on edelleen hätänumero, 112.

Lisäksi poliisille voi jättää kiireettömiä rikosvihjeitä edelleen numeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Lupa-asioiden palvelunumerot pysyvät ennallaan ja löytyvät poliisin nettisivulta. Itä-Suomen poliisin nettisivulla on myös chat-viestipalvelu lupa-asioiden neuvontaa varten.

Palvelupäivystyksen numerouudistuksen tarkoitus on parantaa poliisin tavoitettavuutta ja asiakaspalvelua Itä-Suomessa virka-aikana.

Numeroon vastaamisessa voi silti olla satunnaisesti viivettä, jossa palvelupisteissä paikan päällä on asiakkaita ruuhkaksi.

Poliisille voi palveluiden toimivuudesta jättää palautetta sähköpostilla palaute.ita-suomi@poliisi.fi Palautepostissa otetaan vastaan myös esimerkiksi valvontapyyntöjä.

Kommentti: Jos poliisi menettää työnsä peruspohjan, sitä ei saa enää takaisin

Poliisipäällikkö kielsi komisariota kertomasta liikennevalvonnan vähentämisestä medialle

Poliisia pitää odottaa hädän hetkellä pisimpään Itä-Suomessa