Posti kokeilee välipäivää Keski-Savossa

Itella Posti aloittaa syksyllä tuotekohtaisen jakelukokeilun kuudella paikkakunnalla. Joukossa ovat Savosta Varkaus ja Leppävirta.

Kokeilun aikana yritysten lähettämiä kirjeitä, mainoksia ja aikakauslehtiä ei jaeta lainkaan tiistaisin. Postilain määrittelemät niin sanotut yleispalvelutuotteet sekä sanomalehdet ja paketit kulkevat nykyiseen tapaan viitenä päivänä viikossa.

Kokeilun taustalla on perinteisen postin voimakas väheneminen. Itellan mukaan jaettavan postin ennustetaan vähenevän syksyn aikana useilla sadoilla miljoonilla kappaleilla. Vuosikymmenen loppuun mennessä postimäärä voi vähentyä puoleen.

–Syksyn kokeilu on tärkeä, sillä Postin nykyinen jakelupalvelu ylläpidetään yritysten lähettämän postin tuotoilla. Kuluttajien osuus kaikesta lähetetystä postista on alle viisi prosenttia, Itella Postin johtaja Jukka Rosenberg sanoo.

–Vaikka lähetysmäärät koko ajan vähenevät, jakelukustannusten pitää pysyä vakaina. Yhtenä keinona ovat kokeilussa testattavat tuotekohtaiset jakelupäivät.

Tuotekohtainen jakelukokeilu toteutetaan 1.9.-30.11. Vantaan Korsossa, Espoon Kivenlahdessa, Porvoossa, Riihimäellä, Varkaudessa ja Leppävirralla.

Paikkakunnat on valittu niin, että ne kuvaavat oloiltaan ja jakelureiteiltään mahdollisimman hyvin koko Suomea.

Kokeilun aikana tehdään myös tutkimus, jossa kysytään postinsaajien, lähettävien yritysten ja jakeluhenkilöstön palautetta. Kokeilupaikkakunnilla järjestetään myös infotilaisuuksia elokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.