Postilaatikoita ryhmitellään Siilinjärvellä ja Kuopiossa: postin noutomatka voi muuttua

Posti sijoittaa postilaatikoita kevään ja kesän aikana muutaman laatikon ryhmiin Siilinjärvellä ja Kuopiossa. Ryhmittelyjä tehdään postinumeroalueilla 71800 Siilinjärvi, 71820 Pöljä, 71840 Kuuslahti, 71850 Leppäkaarre, 71870 Harjamäki, 71890 Hamula, 70910 Vuorela, 70900 Toivala sekä 70400 ja 70420 Kuopio.

Posti lähettää asiakastiedotteen niille talouksille, joita ryhmittely koskee.

Postilaki edellyttää, että Posti määrittää postilaatikoiden paikat. Sijoittelu tehdään postilain ja Viestintäviraston postilaatikoiden sijoittelusta antaman määräyksen mukaisesti. Säännösten mukaan pientalojen postilaatikot sijoitetaan ensisijaisesti ryhmiin. Postin noutomatka muuttuu usein vain muutamilla metreillä. Pisimmillään noutomatka tontin kulkuliittymästä on taajamassa enintään 50 metriä yhteen suuntaan mitattuna.

Posti perustelee ryhmittelyä muun muassa jakeluautojen polttoaineen kulutuksen ja pakokaasupäästöjen pienenemisellä. Postin jakelutyö sujuu vähemmillä pysähdyksillä laatikoiden sijaitessa muutaman laatikon ryhmissä.

- Ryhmittely mahdollistaa jakeluauton turvallisen ja muuta liikennettä mahdollisimman vähän häiritsevän liikennöinnin, kun teiden ylitykset ja peruuttamiset pihoilta vähenevät, Postin tiedotteessa perustellaan.