Puijo Areena -hanke on yhä lähtökuopissa – Savilahden liikuntakeskushanke vaikuttaa rahoituksen hankintaan

Vuodesta 2016 lähtien julkisuudessa ollut Puijo Areena -hanke on yhä lähtökuopissa. Puijo Areena Oy:n toimitusjohtaja Antti Pakkala ei kuitenkaan vahvista, että yhtiö olisi luopunut noin kymmenen miljoonan euron hankkeestaan.

– Emme ole, mutta investointipäätöstä ei ole tehty. Sikäli muutosta ei ole viime aikoina tapahtunut.

Antti ja Jaana Pakkalan yhtiö sai maaliskuussa 2018 rakennusluvan 7 000-neliöisen liikunta-, tapahtuma- ja matkailukeskuksen rakentamiseen Puijon urheilulaaksoon. Yhtiö ei ole kuitenkaan saanut tavoittelemaansa julkista rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä eikä ely-keskukselta.

Puijo Areena Oy:n tavoite oli, että julkisen rahoituksen osuus olisi 35 prosenttia, sijoittajien 30–35 prosenttia ja loput olisi yhtiön omaa pääomaa.

Kuopion kaupunki ja yhtiö solmivat 2,5 vuotta sitten aiesopimuksen, jossa kaupunki sitoutui esirakentamaan alueen sekä ostamaan hallin valmistuttua päivävuoroja vuoteen 2027 saakka. Kokonaiskustannus vuoroista olisi kaupungille ollut 1,75 miljoonaa euroa ja esirakentamiskulut noin 700 000 euroa.

Kaupungin oma Savilahden liikuntakeskushanke oli toki silloin jo tiedossa, eikä kaupunki kokenut hankkeiden syövän toinen toistaan. Sittemmin Savilahden keskuksen suunnitelma on paisunut niin toimintojen kuin kustannusarvion osalta. Antti Pakkala sanoo suoraan, että Savilahden hanke vaikuttaa Puijo Areenan rahoituksen hankintaan.

Kaupungin ja Puijo Areena Oy:n välinen aiesopimus on kuitenkin voimassa vuoden loppuun.

– Edelleen kaupunki on sitoutunut rahoitukseen, mutta pallo on yhtiöllä, lähtevätkö sitä toteuttamaan, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Pekka Vähäkangas.

– Eri asia tosiaan on, miten se on toteuttavissa liiketaloudellisesti, ja kaupungin intressi ei ole lähteä sitä lobbaamaan.

Vähäkankaan mukaan vuoden vaihteen jälkeen tulee uudelleen tarkasteluun, onko kaupungin tahtotila enää sitoutua Puijo Areena -hankkeeseen. Hänen mielestään rakennuspaikkavaraus on joka tapauksessa hyvä pitää voimassa, mikäli joku muu taho kiinnostuu paikasta tai kaupungin omat tarpeet muuttuvat väestökehityksen myötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Petosella kadonnut mies löytyi Rautaniemestä

Tietomurto roolipelissä vei teinitytön oikeuteen – sakot rapsahtivat

Sonkajärven kunnan toimistoon murtautunut selvisi ilman rangaistusta – istui jo valmiiksi kakkua aiemmista rötöksistä

Huumeiden käyttö tuo myrskyn myös käyttäjän vanhempien elämään

Kalevi Hilli perää päättäjien yhteiskuntavastuuta: "Henkilökunnan määrä on varmaan äärirajoilla"

Uppopaistorasvojen laatu pääsääntöisesti hyvä Kuopiossa

Työkalu hampaiden narskuttelun tutkimiseen

Neljä kolaria perätysten Kuopion moottoritiellä – Kolaripaikan ruuhkassa tapahtui lisää peräänajoja

Kiinteistön omistajan poistettava lehdet

Pieksämäki aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilökuntaa – tavoitteena kahden miljoonan euron säästöt

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.