Puijolle on rakennettu luvaton pyöräilyreitti – ely-keskus pohtii jatkotoimenpiteitä

Kuopiossa sijaitsevalle Puijon luonnonsuojelualueelle on rakennettu luvaton pyöräilyreitti rakennelmineen, kertoo Pohjois-Savon ely-keskus. Se muistuttaa tiedotteessaan, että Puijon luonnonsuojelualueella pyöräily on sallittu ainoastaan ulkoilureiteillä ja niin sanotulla vanhalla Puijon tiellä.

Poluilla pyöräily ei ole sallittua. Myös polkujen rakentaminen, rakennelmien tekeminen sekä maa- ja kallioperän vahingoittaminen on luonnonsuojelualueella kielletty. Rajoitusten tarkoituksena on säilyttää Puijon luonnonsuojelualueen luonnonarvot.

Puijon luonnonsuojelualue on kasvillisuudeltaan pääosin lehtoa, mikä on rehevin kasvillisuustyyppimme. Alueelta löytyy muun muassa kotkansiipi- ja hiirenporrasvaltaisia saniaislehtoja sekä käenkaali-oravanmarjatyypin lehtoja. Lehdoissa kasvaa harvinaisia ja uhanalaisia putkilokasveja ja sammalia.

Lehtokasvillisuus on herkkää kulumiselle. Tästä syystä pyöräily on kielletty ulkoilureittien ulkopuolella. Puijon luonnonsuojelualue on kooltaan noin 200 hehtaaria.

Luonnonsuojelualueen rajat ja sallitut maastopyöräreitit näkyvät muun muassa Puijon luonnonsuojelualueen opastuspisteiden tauluissa.

Ely–keskuksen saamien tietojen mukaan Kuopion pyöräilyseura tai Savo MTB eivät ole tietoisia tai osallisia pyöräilyreittien rakentamisessa. 

Kuopion pyöräilyseurassa ei ole toimintaa, jossa maastoon rakennettaisiin ratoja. Pyörällä ajaminen perustuu olemassa oleville teille tai poluille. Savo MTB osallistuu reittien rakentamiseen vain asianmukaisilla luvilla ja yhteistyössä maata hallinnoivan tahon kanssa.

Maastopyöräreitit rakennelmat on ely-keskuksen mukaan tarpeen poistaa. Pohjois-Savon ELY –keskus ja Kuopion kaupungin alueelliset ympäristönsuojelupalvelut pohtivat yhdessä, miten maastopyöräilyä koskevista rajoituksista jatkossa tiedotetaan, miten rajoitukset merkitään maastoon ja miten rakenteet poistetaan.

Muokattu 12.6.2017 kello 9.10: Pohjois-Savon pyöräilyseura on korjattu Kuopion pyöräilyseuraksi.

Uusimmat

Savo

Hyvästit 20 vuotta vanhalle kaukalolle – savolaiseen pikkukuntaan katettu tekojää

Jääkiekkoliitto: Iisalmeen tarvitaan harjoitusjäähalli – "Pula jääajasta on aivan mahdoton"

Kuopion talven kuuma sana "keskuskenttä" tupsahti taas listoille: Kuopio käyttää nyt oikeuttaan, että 8000 katsojan suunnitelma nytkähtää

Kuopioon rakennettiin ennätysmäärä asuntoja – Savon Sanomatkin saattaa muuttaa asuinrakentamisen alta

Lippumäen 23 vuotta palvelleessa kalliojäähallissa vinkuvat kengät viimeistään vuonna 2021 – Uimahallikin korjataan 4,45 miljoonalla

Tahkolla vauhti päällä: Hakusessa lisää urheilutapahtumia, frisbeegolfia huipulla ja näköalatornia rakentamaan

"Pelastava enkeli" tuli loukkaantuneen mummin avuksi Kuopiossa – Hyväntekijälle sataa kiitoksia: "Olet kasvattanut hienon ihmisen"

Kuopiolaismies vaatii talvireittejä myös kävelijöille: "Ne polut, josta ei tule hiihtolatuja, jää täysin hoitamatta"

Suomen paras tanssipaikka löytyy Kuopiosta – listalla muitakin suosikkiravintoloita Savosta

Kuopion keskustaan pysäköintikiellot lumitöiden ajaksi – väärin pysäköinyt maksaa siirtokulut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.