Puijonkadulle väliaikainen kiertoliittymä

Kuopion matkakeskusalueen rakennustyöt haittaavat merkittävästi liikennettä koko toukokuun ajan.

Yhdestä Kuopion vilkasliikenteisimmästä risteyksestä poistetaan käytöstä liikennevalot alueen rakennustöiden ajaksi. Puijonkadun ja Puutarhakadun risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaista alkaen noin 1,5 kuukaudeksi.

Kuopion kaupungin mukaan risteysalueen kautta rakennetaan vesihuoltolinjoja ja samalla saneerataan katua.

Töiden ajan risteyksen liikennevalot eivät ole käytössä, vaan risteykseen tehdään työmaanaikainen kiertoliittymä. Ajoneuvoliikenne ohjataan kiertoliittymän kautta, mutta juuri tällä kohdalla ei ole mahdollisuutta jalankulkuun.

Kevytliikenne eli jalankulkijat ja pyöräilijät ohjataan työmaan ohi kiertotietä pitkin. Merkkikiven risteyksen suunnasta pääsee kevyenliikenteen väylää Puijonkadulle torin suuntaan.

Linja-autoaseman alueella kevytliikenne pääsee kulkemaan linja-autoaseman eteläpuolelta radan vierestä Männistöön päin tai vaihtoehtoisesti linja-autoaseman pohjoispäästä Päivärinteenkadulle. Puutarhakadun varrella ollut kevyen liikenteen väylä ei ole enää käytössä.

Työmaalla alueella on jo ajoneuvoliikenteelle 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus, mutta paikalla on viime viikot ajettu yleisesti 50–60 kilometrin tuntinopeutta. Rakentajat vetoavat alentamaan nopeuksia turvallisuuden vuoksi.

Rakentajat suosittelevat myös käyttämään vaihtoehtoisia kulkureittejä liikenteen vähentämiseksi työmaalla ja ruuhkien helpottamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.