Puolen miljoonan euron rahoitus ikääntyvien elämänlaadun ja hoidon tutkimukseen

Sirkka ja Jorma Turusen säätiö on myöntänyt rahoitusta kaikkiaan 500 000 euroa kolmelle Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteiselle tutkimushankkeelle. Säätiön tarkoituksena on ikääntyvien ihmisten elämänlaadun ja hoidon parantaminen Kuopiossa ja Vesannolla.

– Säätiö on linjannut, että tavoite toteutuu parhaiten ikääntyvien ihmisten terveyteen, hoitoon, ja yleiseen hyvinvointiin liittyvillä toimenpiteillä, joilla on mahdollisimman suuri vaikuttavuus. Siksi luontevia yhteistyötahoja ovat Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, sanoo tiedotteessa säätiön asiamies Hannu Palsola.

Apurahat myönnetään kolmelle vuodelle. Tutkimusten etenemisen seuraamista varten on perustettu seurantaryhmä, jonka vuosiraportin perusteella säätiö tekee vuosittain arvioinnin tutkimusprojektien etenemisestä ja jatkorahoituskelpoisuudesta.

– Tällä toimintamallilla osapuolet pyrkivät siihen, että rahoitettavat tutkimukset liittyisivät laajempiin kokonaisuuksiin ja olisivat osa apurahansaajien, eli yliopiston ja sairaanhoitopiirin, kärkihankkeita ja painopistealueita, Palsola toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.