Puolen miljoonan euron rahoitus ikääntyvien elämänlaadun ja hoidon tutkimukseen

Sirkka ja Jorma Turusen säätiö on myöntänyt rahoitusta kaikkiaan 500 000 euroa kolmelle Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteiselle tutkimushankkeelle. Säätiön tarkoituksena on ikääntyvien ihmisten elämänlaadun ja hoidon parantaminen Kuopiossa ja Vesannolla.

– Säätiö on linjannut, että tavoite toteutuu parhaiten ikääntyvien ihmisten terveyteen, hoitoon, ja yleiseen hyvinvointiin liittyvillä toimenpiteillä, joilla on mahdollisimman suuri vaikuttavuus. Siksi luontevia yhteistyötahoja ovat Itä-Suomen yliopisto ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, sanoo tiedotteessa säätiön asiamies Hannu Palsola.

Apurahat myönnetään kolmelle vuodelle. Tutkimusten etenemisen seuraamista varten on perustettu seurantaryhmä, jonka vuosiraportin perusteella säätiö tekee vuosittain arvioinnin tutkimusprojektien etenemisestä ja jatkorahoituskelpoisuudesta.

– Tällä toimintamallilla osapuolet pyrkivät siihen, että rahoitettavat tutkimukset liittyisivät laajempiin kokonaisuuksiin ja olisivat osa apurahansaajien, eli yliopiston ja sairaanhoitopiirin, kärkihankkeita ja painopistealueita, Palsola toteaa.