Puolet Pohjois-Savon koronapotilaista parantunut taudista

Pohjois-Savossa koronavirustartunnan saaneista kaksi on jo parantunut taudista, kerrotaan Kuopion yliopistollisesta sairaalasta.

Johtajaylilääkäri Antti Hedmanin mukaan potilaat parantuivat kotihoidolla ja ovat työikäisiä. Hedman ei kerro tarkemmin, kuinka kauan potilaat sairastivat, mutta toteaa yleisellä tasolla, että koronainfektio hoituu yleensä viikossa.

Pohjois-Savossa on todettu tähän mennessä neljä tartuntaa. Ensimmäinen tapaus paljastui sunnuntaina 8. maaliskuuta. Tartunnan saanut oli keski-ikäinen henkilö, joka oli matkustanut Pohjois-Italiassa. Henkilö määrättiin kotikaranteeniin, sillä hänen oireensa olivat lieviä.

Uusia tapauksia ei ole tullut ilmi tiistain 17. päivän jälkeen. Tuolloin KYS tiedotti, että Kuopion yliopistollisessa sairaalassa on koronapotilas hoidettavana teho-osastolla. Tartunta varmistui tiistaina. Potilas on eläkeikäinen.

Johtajaylilääkäri Antti Hedmanin mukaan tähän mennessä kaikkien Pohjois-Savossa tiedossa olevien tapausten tartuntaketjut on tunnistettu ja tartunnat liittyvät matkailuun.

Lue myös: Koronavirus on vienyt tehohoitoon muutamia ihmisiä, THL kertoo
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.