Puolustusvoimat näkyy Savon taivaalla: Vinka, Hornet ja Hawkien ryhmä esittäytyy

Karjalan lennosto järjestää keskiviikkona avoimien ovien päivän, jolloin Kuopion lentokentällä nähdään kahdeksan esityslentoa.

Esityslennot Hornet-hävittäjällä ja Vinka-alkeiskoulutuskoneella nähdään päivän aikana kahdesti. Myös Midnight Hawks -osasto esiintyy päivän aikana kahdesti samoin kuin Maavoimien NH90-kuljetuskopteri. Midnight Hawks on Ilmavoimien taitolentoryhmä.

Karjalan lennoston tapahtumapäivä on keskiviikkona kello 12–18. Ohjelmanumeroita on pitkin päivää noin puolen tunnin välein.

Päivän tarkoitus on esitellä Ilmavoimia etenkin henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita varusmiespalveluksesta Ilmavoimista tai Puolustusvoimista ja sotilasilmailusta ammattina. Tapahtuma on kuitenkin avoin kaikille ilmailusta kiinnostuneille.

Esityslentojen lisäksi nähtävissä on kaksi varusmiesten toimintanäytöstä sotilaspoliisien toiminnasta. Lisäksi esillä on puolustusvoimien lento- ja maakalustoa.

Karjalan lennoston näytöspäivä järjestetään vuosittain. Tänä vuonna tapahtuma on osa Puolustusvoimat 100 -juhlavuoden yleisötapahtumia.

Ilmavoimien juhlavuoden päätapahtuma on 16.–17.6. Tikkakoskella järjestettävä Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytös.

Kuopiossa eniten yleisöä odotetaan 13. kesäkuuta Kuopion matkustajasatamassa järjestettävään kesätapahtumaan, johon kuuluu lentoesitys ja Puolustusvoimien juhlakonsertti.

Tapahtumaan kannattaa ottaa korvatulpat mukaan. TIlaisuuteen ei tule tuoda mukana lemmikkieläimiä.