Purkutyöt alkoivat Kuopion Mölymäellä

Kuopion Mölymäellä on aloitettu ensimmäiset purkutyöt uusien kerrostalotonttien tieltä, kun Savon koulutuskuntayhtymän käyttämättömänä ollut vanha asuntolarakennus puretaan Presidentinkatu 3:sta. Sen paikalle rakennetaan kokonaan uusi tie ja kunnallistekniikka.

Kuopion kaupunki ja Savon koulutuskuntayhtymä jakoivat syksyllä Mölymäellä sijaitsevien tonttien omistukset uudelleen. Molemmille osapuolille tuli omistukseen kokonaisia kortteleita tai tontteja, jotta ne voidaan luovuttaa rakennuttajille yhtenäisinä kokonaisuuksina.

Tontit on jaettiin siten, että Sakkyn omistukseen siirtyivät kaikki alueen eteläpuolen tontit, joissa rakentaminen aloitetaan ensimmäisenä. Rakennusoikeutta tulee runsaat 30 000 kerrosneliötä, joka on noin kolmannes kuntayhtymän Mölymäen omistamasta alueesta ammatti- ja aikuisopiston tontilla.

Sakky omistaa jaon myötä myös alueen pohjoispuolen korttelit. Kuopion kaupunki omistaa viimeiseen rakennusvaiheeseen kuuluvat alueet, johon kuuluu muun muassa rakennusoikeudeltaan suurin kortteli. Alueelle rakentuu muun muassa tornitaloja vuonna 2024.

Toisen asteen koulutus siirtyy Mölymäeltä Savilahteen vaiheittain niin, että liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä kauneuden ja hyvinvoinnin alan koulutukset aloittavat uudella kampuksella elokuussa 2019.

Kuopion kaupunki ja Sakky jakavat Mölymäen omistukset uudelleen – purkutyöt alkavat pian

Kuopion Mölymäen kerrostalotontit kiinnostivat rakennusliikkeitä – tarjouksia tuli runsaasti