Pyöräillen Pariisiin -hyväntekeväisyystapahtuma kerää rahaa lasten syöpätutkimukseen

Anna Kettu, Laura Kupari, Jani Halinen, Olavi Laitinen, Jussi Malinen ja Ville Männistö lähtivät tiistaina KYSiltä pyöräilemään kohti Jyväskylää osana Team Rynkeby - God Morgon -tapahtumaa.

Kyseessä on pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa joukkueet pyöräilevät joka vuosi Pariisiin ja keräävät siten rahaa syöpää sairastaville lapsille. Ennen lähtöä pyöräilijät vierailivat KYSin lasten veri- ja syöpätautien osastolla.

– Jännittää, on innostunut olo, kauhunsekainen tunne. Hyvä tästä tulee, pyöräilijät kertoivat ennen lähtöä KYSin pihasta.

Valmistautuminen pyöräilyurakkaan alkoi viime syksynä. Talven aikana on ajettu sisäpyörällä, käyty spinningissä ja tehty pitkiä kävelylenkkejä. Hierojilta on saatu vinkkejä lihasten rentouttamiseen ja tuntumaa pyöräilyyn on haettu Kallaveden kierrokselta ja Pirkan pyöräilystä. Jokainen osallistuja on itse hankkinut pyöräilyvarusteet sekä Bianchin tehtaalta tilatun kustomoidun pyörän. Varusteista ja matkan majoituksista osallistujat vastaavat itse ja kustannuksia kertyy noin 3000 euroa.

Suomesta seitsemän joukkuetta

Kuopiosta lähteneet pyöräilijät ovat osa Jyväskylän joukkuetta, jossa on kaikkiaan 25 pyöräilijää ja kuusi huoltohenkilöä. Jyväskylästä joukkue lähtee kohti Helsinkiä. Suomesta hyväntekeväisyyspyöräilyyn osallistuu tänä vuonna seitsemän joukkuetta, joiden yhteislähtö Helsingin Rautatientorilta on perjantaina 29.6. Joukkueissa on muka sekä miehiä että naisia, nuorempia ja vanhempia, konkareita ja ensikertalaisia.

Ensimmäinen osuus on laivamatka Saksan Travemündeen, josta pyöräillään Hollannin ja Belgian kautta Pariisiin. Päivittäinen pyöräilymatka on pisimmillään noin 200 kilometriä. Tänä vuonna Team Rynkeby - God Morgon -tapahtumassa on mukana kaikkiaan 1900 pyöräilijää ja 450 avustajaa 48 joukkueessa. Joukkueet saapuvat Pariisiin lauantaina 7.7.

Varainkeruu ja sponsoreiden etsintä käynnistyi jo syksyllä. Suomessa kerätyistä varoista 70 prosenttia lahjoitetaan Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle lasten syövän tutkimukseen ja 30 prosenttia Sylva ry:lle lasten ja perheiden tukemiseen. Tarkka lahjoitussumma kerrotaan syyskuussa pidettävässä juhlagaalassa. Pyöräilytapahtuman pääsponsorit ovat mehuyhtiöt Rynkeby Foods A/S ja God Morgon. Yhteensä tapahtumalla on yli 5100 sponsoria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Ilmoitukset koronaoireista kasvaneet rajusti Savossa – THL: voi ennakoida uusia tartuntoja

Koko Pohjois-Savo oli helteessä lauantaina – hikisimmät oltavat Varkaudessa

Rattijuopot työllistivät poliisia perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä

Marjapoimurista tuli hittituote – Osasta kauppoja poimurit ovat loppuneet, osa saa vielä pieniä eri myyntiin

Oppositiossa toimiminen on turhauttanut kansanedustaja Markku Eestilää – "Vaikuttamismahdollisuuksien vähenemisen tuntee"

Kansanedustaja Markku Eestilä ei iljennyt kulkea ihmisten ilmoilla kohutun käräjäoikeuspäätöksen jälkeen – toivoo nykyhallituksen korjaavan virheen

Koronarokotteen kehittäjä kiirehtii Huoltovarmuuskeskuksen rahoitusta viruslääkkeiden valmistajille

Kymmenen tunnin nostalgiareissu Lentävän Kalakukon hengessä

Ulkojuhlat virkistävät, kun omaisten vierailut ovat vähissä – Kuopion palvelukeskuksissa varaudutaan jo koronasyksyyn

Varkaudessa pyöräilijää puukottanut mies on vangittu

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.