Rahtilaiva repäisi putken mennessään – vesi oli poikki jopa 12 tuntia

Siilinjärven Jännevirran alueella on ollut lauantaina laajoja vesikatkoja. Osassa Jännevirran vesiosuuskuntaan kuuluvissa talouksissa on jouduttu olemaan lauantai ilman vettä, pahimmillaan jopa 12 tuntia. Syynä on rahtilaivan rikkoma vesiputki Jännevirran sillan kohdalla lauantaiaamuna.

Jännevirran vesiosuuskunnasta kerrotaan, ettei tällaista ole koskaan aikaisemmin tapahtunut.

– Ilmeisesti vesi oli niin matalalla ja vesiputki päässyt jotenkin nousemaan, että täydessä rahdissa olleen rahtilaivan potkuri imaisi putken mukaansa, kertoo Arto Leskinen vesiosuuskunnasta.

Varsinaista putkea ei ole vielä korjattu, vaan tilalle saatiin lauantai-iltana asennettua väliaikainen vesiputki. Juomavettä joutuu kuitenkin vielä joillain alueilla keittämään mahdollisesti ensi viikkoon asti varotoimenpiteenä. Pesuvetenä sitä voi kuitenkin huoletta käyttää.

Leskisen mukaan asukkaille on tiedotettu asiasta, mutta alueella asuvat voivat kysyä tilanteesta tarkemmin vesiosuuskunnasta.

– Kaikilla alueilla ei ole lainkaan ongelmia, mutta sekin on hyvä varmistaa. Ihmisille on laitettu pääasiassa sähköpostia, mutta kyllä puhelinkin on soinut aika tiheään tahtiin.

Varsinaista vesiputkea päästään korjaamaan vasta kun rahtilaivaliikenne lopettaa toimintansa kesältä, eli aikaisintaan parin viikon päästä. Putken korjaaminen voi kestää kauan, Leskinen arvioi. Väliaikaisen putken toivotaan toimivan sen aikaa.

– Siinä on sellainen mahdollisuus, että kapasiteetti loppuu jossain vaiheessa. Mutta parempi on 95 prosentin varmuus veden saatavuudelle kuin ei ollenkaan.

Jännevirran alueen asukkaat voivat kysyä oman alueensa tilanteesta vesiosuuskunnasta, puhelinnumerosta 050 436 9124.