Rakennusvalvonta tarkistaa suoja-aidat

Kuopion kaupunki tarkistaa torityömaan suoja-aidat viime sunnuntaina sattuneen putoamisen vuoksi (SS 19.10.).

Rakennusvalvonta aikoo tarkistaa alueen ja neuvoa tarvittaessa urakoitsijaa työmaan turvallisesta aitaamisesta poikkeuksellisella paikalla.

Kuopion torityömaa on erikoinen kohde, kun sen ympärillä aivan työmaan kupeessa kulkee niin päivin kuin öin runsaasti ohikulkijoita.

Pääurakoitsija Skanska on kertonut tarkastaneensa suoja-aidat ja jatkaa tarkastuksia jatkossakin urakan loppuun asti. Aiemmin ilmi on tullut yksittäisiä kertoja, jolloin etenkin yöllä torin seudulla kulkeneet ovat siirrelleet tai rikkoneet aitoja.

Viime sunnuntaina yllättäen yhden aitaosan ja kadun reunaan väliin avautui niin iso rako, että nuori mies mahtui putoamaan siitä alas torimonttuun asti.

Tilannetta oli edellyttänyt kahden miehen nujakointi, joka kuitenkin ensitietojen mukaan oli melko lievää. Miehille tuli yllätyksenä, että kun toinen miehistä kaatui tai työnnettiin päin aitaa, se petti alta ja mies pääsi putoamaan alas monttuun asti.

Uusimpien suoja-aitojen epäillään olleen juuri tällä kohdalla liian heiveröisiä tai huonosti tuettuja paikkaan nähden.

Poliisi tutkii tapausta mahdollisena työturvallisuusrikoksena, mutta aitojen kunnossapitoa selviteltäneen mahdollisesti vasta ensi viikolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.