Raskas lumi voi aiheuttaa laajoja sähkökatkoja Pohjois-Savossa

Sähköyhtiö Savon Voima varoittaa mahdollisista sähkökatkoista jakelualueellaan Pohjois-Savossa. Lännen suunnalta saapuva voimakas matalapaine tuo voimakkaita tuulia ja lumisadetta maakuntaan alkuillasta uudenvuodenaattona.

Savon Voiman mukaan erittäin voimakkaat lumisateet ja sään lämpeneminen voivat kerryttää lumikuormia puustolle ja sähkölinjoille. Sähkökatkot voivat olla mahdollisia aina keskiviikkoaamupäivään asti.

Ennusteen mukaan pahimmat alueet Savon Voiman Verkon alueella tulisivat olemaan linjan Konnevesi-Kuopio eteläpuolella.

Myös muut sähköyhtiöt eri puolilla Suomea ovat varautuneet mahdollisiin sähkökatkoihin. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa PKS Sähkönsiirto varoittaa, että jakeluhäiriöt ovat todennäköisiä ja että häiriöitä on odotettavissa maanantai-illan ja keskiviikon välisenä aikana koko yhtiön jakelualueella. Yhtiö kertoo aloittaneensa varautumisen mahdolliseen suurhäiriöön varaamalla verkkoasentajia ja metsäpalveluyrityksiä.

Myös sähköverkkoyhtiöt Caruna ja Elenia kertovat varautuneensa myrskypuuskiin ja lumipyryihin. Caruna on nostanut valmiuttaan Pohjanmaalla, Satakunnassa sekä Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tuulinen sää ei toistaiseksi vaikuta Kuopion kaupungin ilotulitukseen: "Tilannetta seurataan"

Useat pelastuslaitokset antoivat suosituksen: älä ammu ilotulitteita

Näin uudenvuoden myrsky osuu Savoon: tuuli yltyy puuskaiseksi, lunta pyryttää monta päivää