Rattijuoppo pääsi ohikulkijan autoon lämmittelemään – toinen löytyi seuraamalla jälkiä lumessa

Poliisi sai sunnuntaiyönä puoli kolmen aikaan viestin Siilinjärvellä autoilemaan lähteneestä rattijuopiosta. Myöhemmin toinen ilmoitus, jonka mukaan Nilsiäntiellä henkilöauto oli ajanut ulos tieltä ja kuljettajana toiminut mies oli lähtenyt kävelemään sivutielle.

Sivullinen autoilija oli ottanut miehen kyytiin lämmittelemään ennen pelastuslaitoksen yksikön saapumista. Poliisipartio puhallutti kuljettajan ja tulos oli 0,7 milligrammaa litrassa.

Kuljettaja myönsi ajaneensa humalassa autoa ja kertoi ajautuneensa vastakkaisen kaista yli vasemmalle törmäten valopylvääseen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Autossa ei ollut matkustajia.

Myös Kuopiossa otettiin kiinni yksi törkeästä rattijuopumuksesta epäilty. Poliisipartio havaitsi Kuopiossa Puijonlaaksontiellä varhain sunnuntaiaamuna tuoreeltaan ulosajetun henkilöauton. Ajoneuvon jäljistä päätellen auto oli ajettu ulos tieltä penkkaan vain minuutteja aiemmin.

Partio seurasi kuljettajan paikalta lähteneitä jälkiä ja tavoitti noin puolen kilometrin päässä miehen kävelemässä poispäin. Partiolle selvisi, että mies oli ulosajetun auton omistaja.

Mies myönsi olevansa huomalassa ja ajaneensa auton päihtyneenä lumipenkkaan Puijonlaaksontiellä. Mies puhalsi poliisin alkometriin 0,95 milligrammaa litrassa, joten hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Autossa ei ollut matkustajia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Juttua korjattu 10.3.2019 klo 19:42: korjattu alkometrin käyttämä mittayksikkö milligrammoiksi litrassa.