Rautalammin bussiturma johtui vaikeasta ajokelistä

Rautalammilainen bussikuski ei syyllistynyt rikokseen, kun maaliskuussa hänen kuljettamansa koululaiskyyti luisui ojaan eikä mies ilmoittanut asiasta poliisille.

Aamulla maaliskuun 11. päivä Rautalammin Myhinpäässä tapahtuneessa onnettomuudessa koululaisia kuljettaneen linja-auton perä luisui jäisellä tiellä ojaan niin, ettei bussi pystynyt jatkamaan matkaa. Bussi oli tapahtumahetkellä täysin pysähdyksissä. Hiekoittamaton tie oli kalteva ja jäinen, ja sen pinnalla oli vettä.

Esitutkinnassa Rautalammin Auto Oy:n 64-vuotias kuski kertoi, että kaikki neljä kyydissä ollutta Matti Lohen koulun oppilasta pysyivät onnettomuudessa penkeillään. Lapset poistuivat autosta omin avuin, ja kuski tiedusteli heidän vointiaan. Kukaan ei valittanut mahdollisia vammoja.

Myös lähistöllä asuva sairaanhoitaja tarkisti lapset välittömästi onnettomuuden jälkeen. Hän oli tapahtumahetkellä paikalla saattamassa lapsiaan koulukyytiin. Bussissa olleet lapset vakuuttivat olevansa kunnossa.

- Jos paikanpäällä olisi todettu, että joku kyydissä olleista olisi tarvinnut hoitoa, niin varmasti paikalle olisi kutsuttu apua, kuljettaja sanoi esitutkinnassa.

Asiaa tutkittiin liikenneturvallisuuden vaarantamisena, mutta syyttäjän mukaan tapauksessa ei ollut näyttöä rikoksesta. Koululaisilla tai heidän edustajillaan ei ollut asiassa rangaistus- tai korvausvaatimuksia. Tapauksen jälkeen liikkeelle lähteneet vääristyneet tiedot ovat vaivanneet bussikuskia koko kevään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.