Rautalammin museo kerää tarinoita ja valokuvia Etelä-Konneveden kansallispuiston

Rautalammin museo kerää tarinoita ja valokuvia Etelä-Konneveden kansallispuistosta. Aineistosta tehdään kaikille avoin tarinakartta nettiin. Projektin avulla nivotaan yhteen kansallispuistoon liittyvä historiatieto, tarinaperinne ja valokuva- sekä arkistomateriaali.

Rautalammin museo pyytää alueen asukkailta ja luonnossa liikkujilta tietoja, tarinoita ja kuvia, joita voidaan julkaista kaikille avoimella nettisivustolla. Samalla aineisto tallennetaan osaksi Rautalammin museon kokoelmia.

Tarinat voivat liittyä esimerkiksi tärkeisiin retkikohteisiin ja paikkoihin, joista on tehty runoja, sävellyksiä tai taideteoksia. Tietoa kaivataan myös entisajan ihmisille tärkeistä ja pyhistä paikoista tai luonnossa olevista kaiverruksista.

Valokuvamateriaali digitoidaan, jonka jälkeen se palautetaan omistajalle takaisin. Etelä-Konneveden tarinakartta avautuu vuoden 2016 aikana. Tarinoita, tietoja ja valokuvia pyydetään 10.8.2016 mennessä osoitteeseen tarinat@rautalamminmuseo.fi tai numeroon 044 753 0142.