Rautalammin putkivahinko on saatu korjattua – Keittämätöntä hanavettä ei voi juoda vielä hetkeen

Rautalammilla sattunut runkovesiputken rikkoutuminen on saatu korjattua ja vesikatko on päättynyt. Vedentulo katkaistiin koko keskustan alueelta torstaina illalla kello 22.

Viestintäkoordinaattori Petri Virta Rautalammin kunnalta kertoo, että vesikatko ja sen seuraukset koskee satoja kotitalouksia Rautalammin keskustassa. Virran mukaan tilanne on palautumassa normaaliksi, mutta siinä kestää oma aikansa.

– Kyseessä oli merkittävä ongelma eikä tilanne palaudu normaaliksi sormia napsauttamalla, Virta kommentoi.

Rautalammin kunta tiedottaa, että vesijohtoverkostoa täytetään vedellä rauhalliseen tahtiin, joten vesi tulee hanasta normaalia pienemmällä paineella koko viikonlopun ajan. Myös putkistosta poistuvan ilman aiheuttamat katkokset ovat normaaleja.

Rautalammin keskustan alueelle on annettu vedenkeittokehotus ruoanvalmistukseen ja juotavaksi tarkoitetulle vedelle. Lisäksi Virta kehottaa paikallisia juoksuttamaan hanavettä reilusti, koska veden seassa voi olla värjäytymiä ja sameutumia.

Keittokehotus on voimassa ainakin ensi torstaihin saakka. Kunta tiedottaa sen purkamisesta erikseen. Keittokehotus ei koske Rautalammin kunnan alueella toimivien vesiosuuskuntien verkostojen aluetta, vaan niitä alueita, jotka kuuluvat Rautalammin kunnan vesilaitoksen piiriin.

Putken korjaustöiden vuoksi Kuopiontien varteen, K-Marketin edustalle on tehty kaivanto, joka suljetaan maanantaina. Tämän takia kantatiellä 69 on viikonlopun ajan käytössä vain yksi kaista. Rautalammin kunta pyytää autoilijoita noudattamaan erityistä varovaisuutta keskustan alueella.

Virta kertoo, ettei vesiputken hajoamisen tarkkaa syytä tiedetä. Hän kuitenkin toteaa, että rikkoutunut putken pätkä oli runkovesiputken vanhinta osaa. Nyt rikkoutunut osa on poistettu ja korvattu uudella putkella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Rautalammin vesikatko kestää iltaan - vedenjakelupiste auki