Rautalampi hakee kunnanjohtajaksi omalaatuista ihmistä: "He sopivat tähän kuntaan parhaiten"

Rautalammin kunta hakee uutta kunnanjohtajaa hieman tavallisesta poikkeavalla ilmoituksella. Hakuilmoituksessa kunnanjohtajan toivotaan esimerkiksi kasvattavan Rautalampi takaisin suurpitäjäksi, jollainen se oli ennen.

Kunnanjohtajaksi etsitään ennen kaikkea omalaatuista henkilöä, joka toimii kunnan heimopäällikkönä. Koko hakuilmoitus on kirjoitettu hieman pilke silmäkulmassa.

Rautalammin kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Kärkkäinen sanoo, että vapaammalla kädellä tehty hakuilmoitus on herättänyt runsaasti huomiota kuntalaisissa ja alan ihmisissä.

– Kyllä palautetta on tullut paljon. Toiset ihmettelevät ja toiset kannustavat, että on hyvä persoonallinen ilmoitus. Kuntapäivillä joka toinen ihminen tulee taputtamaan selkään, että kyllä tällä on huomiota ainakin saatu.

Mutta millainen on omalaatuinen kunnanjohtaja, jota kuntaan toivotaan?

– Omalaatuiseen kuntaan sopivat parhaiten omalaatuiset ihmiset. En voi tarkemmin kertoa, muuten se voisi vaikuttaa hakijoihin, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jorma Kukkonen nauraa.

Kärkkäinen puolestaan toteaa, että nykyinen kunnanjohtajakin on omalaatuinen, joka on saanut paljon aikaan.

Kukkosen mukaan heimopäällikköä kuntaan tarvitaan, koska Rautalammilla on meneillään vahva oman heimon rakentaminen.

– Pari vuotta sitten lanseerattiin Rautalampi maailmankartalle -projekti. Rautalampi ei ole syrjäseutu. Olemme keskellä Suomea, vaikka viime aikaisissa julkisissa keskusteluissa onkin yritetty muuta väittää.

Perjantaina avattuun kunnanjohtajahakuun on tullut keskiviikkoon mennessä puolenkymmentä hakemusta ja muutamia kyselyjä puhelimitse.

– Ei se vielä hirveän vilkasta ole, mutta ainakin on liikkeelle lähtenyt, Kukkonen sanoo.

Rautalammin kunnanjohtajahaku on auki syyskuun 29. päivään asti. Virka täytetään viimeistään 1.2.2018 alkaen, kun nykyinen kunnanjohtaja Risto Niemelä jää eläkkeelle. Sitä ennen hän pitää kertyneitä lomiaan pois. Niemelä valittiin Rautalammin kunnanjohtajaksi vuonna 2000. Sitä ennen hän toimi Kivijärven kunnanjohtajana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.