Rautavaaralle tulossa uusia työpaikkoja: leipomo laajentaa tuotantotilojaan merkittävästi

Rautavaaran Leipomo laajentaa tuotantotilojaan Ollintiellä.

Uutta tilaa rakennetaan kaikkiaan 320 neliömetriä. Esimerkiksi pakastintila kasvaa kolminkertaiseksi, 75 neliömetriin. Muutoksella leipomo pyrkii vastamaan kasvavaan paistopistetuotteiden kysyntään. Kylmiötila tuplaantuu noin 40 neliömetrin kokoiseksi ja tuotantotila-leipomosali kasvaa nykyisestä sadasta neliöstä noin 220 neliömetrin kokoiseksi.

Laajennustyöt alkoivat tällä viikolla ja urakan on tarkoitus olla valmis 20.12. mennessä.

– Kun tarkoitus on kehittyä ja kasvattaa liiketoimintaa, tarkoittaa se onnistuessaan myös työvoimatarpeen lisääntymistä tulevaisuudessa. Siinä asiassa mennään tietenkin tilanteen mukaan, lupailee yrittäjä-leipuri Jaakko Kärki.

Muun muassa lähiruis- ja kauraleivistään  tunnettu Rautavaaran Leipomo on kasvanut tasaista vauhtia viime vuodet. Liikevaihto on noussut vuosina 2016–2018 reilun parinkymmenen prosentin vauhtia. 2018–2019 kasvu oli 12 prosenttia.

– Tuotteillemme on ollut kasvavaa kysyntää, ja uskomme sen jatkuvan tulevaisuudessakin. Uusien tilojen myötä pystymme tuohon kysyntään myös vastaamaan. Lisää neliöitä, enemmän leipää, Kärki sanoo.

Jaakko Kärki on luotsannut perheyritystä yrittäjän ominaisuudessa vuodesta 2015. Jo sitä ennen hän on toiminut yrityksessä erilaisissa tehtävissä useiden vuosien ajan. Hänen isänsä perusti yrityksen vuonna 1990.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.