Rautavaaran kunnan työntekijä sai tuomion törkeästä kavalluksesta

Rautavaaran kunnan palveluksessa työskentelevä henkilö on tuomittu kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta ja kavalluksesta. Lisäksi Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi henkilön maksamaan korvaukseksi anastetuista rahoista 19 200 euroa korkoineen ja muista nostetuista varoista 6 000 euroa.

Tuomittu oli siirtänyt kahden henkilön pankkitileiltä rahaa omaan käyttöönsä elokuun 2014 ja maaliskuun 2015 välisenä aikana. Siirtoja tehtiin useampia.

Tuomitulla oli tilinkäyttöoikeus toisen kavalluksen kohteeksi joutuneen henkilön tiliin tämän pankkiasioiden hoitamista varten, sillä kyseessä on iäkäs henkilö. Tililtä siirrettiin yhteensä 26 700 euroa tuomitun omalle pankkitilille. Yhden pankkisiirron kohdalla jäi kuitenkin epäselväksi, onko tilin omistaja myöntänyt sen lainana tai muuten hyväksynyt.

Käräjäoikeus katsoi tässä tapauksessa törkeän kavalluksen tunnusmerkkien täyttyvän, koska kavalluksen kohteena on ollut suuri määrä varoja ja kavalluksella on aiheutettu sen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa vahinkoa.

Toinen kavalluksen kohteeksi joutunut henkilö kertoi oikeudelle, että hänen tililtään tehdyistä yli 13 000 euron nostoista 5 000 euroa olisi ollut luvattomia. Käräjäoikeuden mielestä luvatta nostettujen varojen määrään liittyi epävarmuutta, eikä korvausvelvoitetta tuomittu.

Tuomittu on myös Nurmeksen kaupunginvaltuutettu. Rautavaaran kunnanjohtajan Unto Murron mukaan Rautavaara aikoo odottaa, mitä Nurmeksen kaupunki tekee asiassa sekä sitä, että käräjäoikeuden päätös saa lainvoiman.

Päätös ei ole vielä lainvoimainen, koska siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen. Valituksen määräpäivä on 12. lokakuuta.