Ravintolakadulla miestä puukottaneelle ehdollista vankeutta ja oheissakko

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan kuopiolainen 21-vuotias mies puukotti yksin varkautelaista miestä käteen niin, että uhrille tuli pistohaava. Oikeuden mukaan asiassa ei ollut näyttöä, että nuoren varkautelaismiehen pahoinpitelyyn olisi osallistunut useampi tekijä.

Puukotus tapahtui Kuopion keskustassa ravintolakadulla viikonloppuyönä Turun puukotusiskun jälkeen. Kadulla oli tullut riitaa eri porukoille, joissa paikalliset miehet olivat viitanneet puheissaan myös Turun iskuun. Välikohtaus oli kuitenkin ollut nopea ja saanut alkunsa päihteiden miesten riitelystä.

Oikeuden mukaan kuopiolaismies löi tilanteessa toista miestä nyrkkirautakahvaisella veitsellä käteen ja syyllistyi siten pahoinpitelyyn.

Lisäksi sama mies tuomittiin kahdesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta, kahdesta rattijuopumuksesta, liikennerikkomuksesta ja kahdesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Nuori mies syyllistyi viime vuonna toistuvasti kortitta ajoon päihtyneenä Kuopiossa ja Helsingissä.

Oikeus tuomitsi miehen yhdeksäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja oheissakkona 30 päiväsakkoon, josta tulee maksettavaa 180 euroa ja 80 euron rikosuhrimaksu. Lisäksi miehen on maksettava puukotuksen uhrille 2 000 euroa korvauksia kivusta ja tilapäisestä haitasta.

Poliisi oli takavarikoinut miehen auton, mutta oikeus määräsi sen palautettavaksi.

Turun isku herätti tunteita Kuopiossa: yhtä lyötiin puukolla, toista etälamauttimella, kolmatta jahdattiin puukon kanssa

Uusimmat

Savo

Ei enää valkoisia seiniä, kodin yleissävy on nyt pehmeä – katso kuvasarja messuilta

Kuopion kaupunginjohtaja: Tämän päivän päiväkodit ovat huomisen vanhainkoteja

Rakkaus sai Huiping Zhanin, 28, jäämään Kuopioon – Pertti Tuovinen, 78, sanoo, että joka paikka on täynnä mummoja ja pappoja

Jäänveisto ihmetytti kuopiolaisia: Lasimainen eleganssi vei voiton

Kuutamoluistelu kokosi isot ihmismassat Kallavedelle – katso tunnelmalliset kuvat jäältä

Iisalmen hallintojohtaja on huolissaan päätösten avoimuudesta – kuntien työntekijöitä on peloteltu ylivarovaisiksi

Luonnon Ystäväin Yhdistys niukkasanainen Antikkala-kiistan uudesta käänteestä – "Laskettelun takia ei pidä saattaa uhanalaista lajia vaaraan"

Kuopion jäänveistokilpailun voittaja on tässä – musiikki ja tanssi valloitti sekä tuomariston että yleisön

Rautalammin kunnanjohtajasotkussa painava päätös: hallinto-oikeus asettui kunnanvaltuuston puolelle

Poliisi takavarikoi ison määrän apteekista varastettuja huumelääkkeitä – yhdelle miehistä tuomio myös puremisesta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.