Ravintolakorttelin puukotuksen rikosnimike puuttui - tekijä yhä tunnistamatta

Poliisi kaipaa yhä tietoja nuoresta miehestä, joka otti puukon esille Kuopion ravintolakorttelissa yökerhojen sulkemisen jälkeen ja löi yhtä miestä puukolla käteen. Välikohtaus sattui perjantaina aamuyöllä noin kello 4.30.

Poliisi kirjasi tapauksesta ensin rikosilmoituksen tapon yrityksenä, mutta nimikettä muutettiin päivän aikana. Tapausta tutkitaan törkeän pahoinpitelyn yrityksenä tai pahoinpitelynä.

Ravintolakorttelin edessä kadulla oli aamuyöllä useita ihmisiä. Ilmeisesti tapauksessa oli huutelua ensin useaan suuntaan.

Varkautelainen 20-vuotias oli kävelykadulla, kun nuorille miehille tuli sanallista riitaa. Epäilty tekijä, nuori mies, otti puukon esille ja löi sillä varkautelaismiestä käteen. Uhrin poliisin kertoman mukaan häntä yritettiin lyödä mahaan.

Epäilty mies ja kaksi muuta samassa porukassa ollutta miestä poistuivat taksilla paikalta.

Poliisi pyytää tietoja, jos joku tunnistaa epäillyn tai oli silminnäkijänä tapahtumille. Epäilty oli noin 20-vuotias, hoikka, arviolta noin 170-175 senttiä pitkä ja uhrin arvion mukaan mahdollisesti ulkomaalaistaustainen eli hänellä oli muun muassa hyvin tummat hiukset. Miehellä oli tapahtuma-aikaan nahkatakki ja tummat housut.

Poliisin mukaan mies tosin voi olla täysin suomalainen.

Miehen tunnistavat tai tilanteen nähneet voivat ilmoittaa havaintonsa poliisille vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Ravintolakorttelin edustalla on joka viikko aamuöisin nuorten miesten kahakoita. Puukotukset ovat kuitenkin harvinaisia.

Aamuyöllä osa osallisista oli myös säikähtänyt tilannetta paljon laajemmaksi välikohtaukseksi: Silminnäkijöiden mukaan paikalla oli huudettu myös ympäriinsä varoituksia puukosta niin, että osa päihtyneistä juhlijoista oli luullut tilannetta jo Turun iskun kaltaiseksi. Poliisin mukaan tilanne ei ollut niin uhkaava, vaan osa päihtyneiden riitaa.

Miestä yritettiin puukottaa Kuopion ravintolakadulla