Reissaaja ylistää Savoa matkailusivustollaan: "Kuopio on yksi maailman kiinnostavimmista kohteista"

Kolumbialaislähtöinen matkabloggaaja Juan Martinez on ollut enemmän tai vähemmän tien päällä vuodesta 2009, jolloin hän muutti Saksaan ja sai pysyvän matkakuumeen.

Traveler's buddy -sivustoa ylläpitävällä Martinezilla on samannimiset Facebook-sivu ja Instagram-tili, ja hänen matkailuaiheisia päivityksiään seuraa Facebookissa yli 14 000 ja Instagramissa lähes 18 000 ihmistä.

Tänä kesänä Martinez on vieraillut Suomessa ja julkaissut blogissaan kolme kirjoitusta matkasta. Niistä ensimmäinen käsittelee Kuopiota ja Pohjois-Savoa.

– Kuopion ympärillä on satojatuhansia pieniä saaria ja muodostelmia, jotka tekevät siitä mielestäni yhden maailman kiinnostavimmista kohteista, Martinez maalailee.

Martinezin mukaan Kuopion kauneutta voi verrata Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon kuuluvaan Halonginlahteen Vietnamissa.

Kuopiolainen ruokatarjonta oli Martinezille matkan suurin yllätys. Hän kehuu ruuan olevan suoraan yhteydessä luontoon ja alueen kulttuuriin, koska ainekset tulevat läheltä. Martinez suosittelee vierailemaan ruokafestivaaleilla tai paikallisilla tiloilla.

– Se on hyvä tapa päästä maistamaan paikallisia raaka-aineita ja kokemaan kulttuuri entistä syvemmin.

Martinez kertoo, ettei Pohjois-Savossa ole vaikeaa keksiä tekemistä, vaan ulkoilumahdollisuuksia ja aktiviteetteja piisaa. Hän vinkkaa matkailijoita muun muassa vuokraamaan polkupyörän tai ajelemaan autolla Kuopion Saaristokatua pitkin.

– Pohjois-Savossa on mainio mahdollisuus jättää huolet ja älypuhelimet pois ja vain nauttia paikasta, joka on täynnä rauhaa ja luontoa.

Linkki Savoa hehkuttavaan kirjoitukseen tässä.