Restentin uusi omistaja: Tavoite avata vapuksi

Pohjois-Savon ulosottovirasto on tehnyt myyntipäätöksen ravintola Restentistä kiinteistön uusien omistajien kanssa. Porvoolainen Ismo Kesänen ja helsinkiläinen Teemu Keskisarja tarjosivat pakkohuutokaupassa marraskuussa Pankkila-nimisestä kiinteistöstä 60 000 euroa, minkä ulosottoviranomainen hyväksyi.

Kesäsellä on aiempaa kiinteistöliiketoimintaa Porvoossa ja Joensuussa, joissa hän omistaa Joensuun Kukkatalo Oy:n kiinteistöt. Valtakunnallisesti arvostettu historioitsija ja tietokirjailija Teemu Keskisarja puolestaan hankki nyt ensimmäisen kiinteistönsä.

Ismo Kesänen kiinnostui Restentin ostamisesta, sillä hänen äitinsä on Pielavedeltä kotoisin. Kesänen itsekin on asunut Pielavedellä vuoden verran opiskeluaikoina.

– Kiinteistö on tuttu, ja tärkeä rakennus Pielavedellä.

Teemu Keskisarja on Kesäsen pitkäaikainen ystävä ja päätti lähteä kiinteistökauppaan mukaan, sillä tarvitsee tukikohdan keskeltä Suomea.

– Historioitsijan työni takia liikun ympäri Suomen ja Pielavesi on minun näkökulmastani keskeisellä paikalla. Kesällä aion asua lasten kanssa yläkerran huoneissa, Keskisarja kertoo.

Kaksikon tavoite on avata hotelli- ja ravintolatoiminta uudelleen joko niin että kiinteistön omistajat ovat mukana toimintoja pyörittävässä yhtiössä tai tilat vuokrataan kokonaan ravintoloitsijalle. Todennäköinen ravintoloitsija on jo tiedossa. Tarkat suunnitelmat ja neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken.

– Toivomme, että pääsemme kunnan kanssa hyvään yhteistyöhön ja voisimme avata kesäkapakan jo vapuksi, Kesänen sanoo

Pidemmällä aikavälillä toiminta on tarkoitus saada ympärivuotiseksi ja tehdä kiinteistöön remonttia. Paikan nimeksi toimijat suunnittelevat ensisijaisesti Restenttiä.

– Jos siitä nyt ei jostain syystä saada taas kapakkaa, toinen vaihtoehto on tehdä siitä itselle kesähuvila, Ismo Kesänen naurahtaa.

Keskisarja puolestaan sanoo, että jokainen kylä, jossa ei ole omaa kapakkaa on kuoleva kylä. Häntä kiinnostaa myös rakennuksen historia pankkina.

– Kaikkein laadukkaimmat rakennukset ovat juuri näitä kivipankkeja.

Oikaisut 4.1.2016 kello 19.46: Ulosottovirasto on tehnyt myyntipäätöksen, ei vahvistanut kauppoja. Kesänen ei maksanut, vaan tarjosi 60 000 euroa, minkä ulosottoviranomainen hyväksyi.

Ravintola Restentti saatiin kaupaksi Pielavedellä

Dramaattinen käänne presidentti Kekkosen kantapaikan huutokaupassa

Presidentti Kekkosen legendaarisen kantapaikan huutokauppa kävi kuumana viime sekunneille

Presidentti Urho Kekkosen legendaarinen kantapaikka huutokaupataan