Riehujat tunkeutuivat väärään asuntoon ja pahoinpitelivät asukkaan

Poliisi tutkii erikoista, vakavaa tapahtumasarjaa Kuopion Puijonlaaksossa.

Rikostaustaisten miesten epäillään tunkeutuneen kerrostaloasuntoihin niin, että he ilmeisesti erehtyivät asunnoista ja omien tuttujensa sijasta tunkeutuivatkin aivan sivullisten ihmisten koteihin viime sunnuntaina.

Ainakin yhtä asukasta miehet löivät kumivasaralla päähän niin, että uhri sai vakavan vamman. Toisesta asunnosta miehet varastivat tavaraa.

Poliisi epäilee, että pahoinpidelty asukas oli aivan väärä henkilö siihen nähden, ketä miesporukka alun perin oli etsimässä Luistelijantien kerrostaloista.

Poliisi epäilee kolmea miestä ainakin törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä varkaudesta. Mahdollisia rikosnimikkeitä tutkinnassa voivat olla vielä myös eriasteiset kotirauhanrikkomiset.

Epäillyt tekijät otettiin kiinni, mutta poliisi päästi heidät kuulustelujen jälkeen vapaaksi odottamaan esitutkinnan valmistumista ja mahdollista syyteharkintaa ja oikeudenkäyntiä.

Tapaus ei liity Kuopiossa viime aikoina ilmi tulleisiin muihin väkivaltarikoksiin, vaan viime viikkoina Kuopiossa on sattunut useita erillisiä sivullisiin tai velalliseen kohdistuneita sekavia väkivallantekoja.

Koronaepidemian takia myös rikollisten tilanne on sekava ja osalla on kova rahapula huumeiden hankkimista varten. Se voi näkyä arvaamattomina ryöstöinä tai varkauksina. Toistaiseksi tapaukset ovat Savossa kuitenkin yksittäisiä ja poliisi on puuttunut niihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Velanperijät vaativat väkivalloin miestä hankkimaan rahaa – uhrin vanhemmatkin sotkettiin rajuun tapaukseen

Puukotuksesta epäilty oli kierrellyt soittelemassa ovikelloja – mies vangittiin