Riikka Manner tekee päätöksen maaliskuussa

Euroopan parlamentin jäsen Riikka Manner (kesk.) harkitsee asettumista ehdolle Suomen Keskustan varapuheenjohtajaksi. Keskustan puoluejohtajat valitaan ensi kesäkuussa Lahdessa pidettävässä puoluekokouksessa.

Manner selvittää keskustan Verkkoapilassa saaneensa useita kyselyjä ja yhteydenottoja vpj-ehdokkuuteen liittyen. Keskustan varapuheenjohtajan tehtävä kiinnostaa ja parhaillaan hän harkitsee asiaa.

- Harkitsen asiaa ja teen päätöksen maaliskuun aikana, hän toteaa.

Varkaudesta kotoisin oleva Manner keräsi viime vuoden eurovaaleissa Pohjois-Savosta enemmistön äänistään, joita oli yhteensä 37 304 kappaletta.

Keskustan puoluekokousvalintojen osalta suurin mielenkiinto on viime aikoina kohdistunut siihen, ketkä lähtevät tavoittelemaan Matti Vanhasen jättämää puheenjohtajan paikkaa. Lahdessa valitaan myös puolueelle kolme varapuheenjohtajaa ja puoluesihteeri.

Nyt puolueen varapuheenjohtajina toimivat Paula Lehtomäki, Tuomo Puumala ja Antti Rantakangas.

Varajohtajakolmikosta Lehtomäki on ilmoittanut jättävänsä puolueen johtotehtävät uusille voimille. Rantakangas taas pyrkii jatkamaan varajohtajan tehtävässä. Puumala ei ole vielä paljastanut aikeitaan eli sitä, pyrkiikö hän puheenjohtajan pestiin vai jatkamaan nykytehtävässä.