Rockfestivaalin oheisalue veti 5000 kävijää

Kuopion Brahenpuistoon ja Kuopionlahdelle kertyi lauantain vastaiseksi yöksi poliisin arvion mukaan lähes 5 000 nuorta ja nuorta aikuista.

Myös lauantai-iltana ranta-alueelle oli kertynyt sadekuuroista huolimatta ainakin parituhatta nuorta.

- Yleisilme oli hyväntuulinen, komisario Ilpo Kortelainen Pohjois-Savon poliisista kertoo.

- Massaa oli niin paljon, ettei poliisi pystynyt puuttumaan kaikkeen, mutta estimme ja lopetimme alkaneita tappelunujakoita, kaadoimme alaikäisiltä alkoholeja maahan ja puutuimme virtsaamiseen.

Rockcock-järjestäjien mukaan perjantaina festivaalialueen sisällä oli noin 6 000 ihmistä. Ulkopuolella iltaa vietti lähes yhtä paljon ihmisiä.

Puistojen valvominen ei kuulu millään tapaa järjestyksenvalvojille, vaan alueella partioi useita poliisipartioita sen verran kuin vain ehtivät.

- Tapahtuman ulkopuolinen massa ei ole poliisin eikä järjestyksenvalvojien hallittavissa. Siksi esimerkiksi Sorsasalo olisi festareille parempi paikka. Siellä kaikki tulisivat alueen sisälle, jotka paikalle tulevat, Kortelainen arvioi.

Järjestäjä: Ei ongelmia

Rockcockin projektipäällikkö Ari Koskinen sanoo, ettei valituksia tapahtumajärjestelyistä ole juuri tullut.

- Järjestyksenvalvojia on enemmän kuin poliisi haluaa ja lähitaloista on tullut vain kiitoksia hyvistä järjestelyistä.

- Kuulin valehtelua pitkin päivää, etteivät Rönön asukkaat olisi päässeet liikkumaan, mutta se ei pidä paikkaansa.

- Kaikki on mennyt tosi hyvin. Lavatkin on saatu sijoiteltua niin, ettei ääni tule asuintalojen suuntaan.

Perjantaina viranomaiset viivästyttivät porttien aukaisua noin 35 minuuttia, jotta tapahtumajärjestäjä sai jo viikkoja aiemmin vaaditut vaatimukset toteutettua.

- Kyse ei ollut oleellisista asioista. Torstaina oli tehty alustava katselmus. Perjantain lopputsekissä vaadittiin vain pikkujuttuja, Koskinen selvittää.

Pelastusviranomaisten mielestä sammuttimet, poistumisreitit ja muut vaatimukset olivat asiallisia ja tarpeen tapahtuman turvallisuuden kannalta. Niitä vaaditaan aina myös muilta tapahtumanjärjestäjiltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Viinaa kaadettu maahan satoja litroja