Rodokselle lähtevä lentokone hajosi Rissalaan, lomalaisia jumissa iltaan asti – etelään mielivä Hannu: "Ketuttaa kuin pientä oravaa"

Lentoyhtiö Aegean Airlinesin lentokone on hajonnut Siilinjärven Rissalan lentoasemalle. Koneen piti nousta ilmaan tänään kello 11:15 ja suunnata kohti Rodosta.

Koneeseen on myyty pelkästään matkatoimisto Tuin kautta 116 lippua. Eräs lipun ostaneista on kuopiolainen tietoliikenneinsinööri Hannu Laitinen, joka kommentoi tilannetta Savon Sanomille tuohtuneena.

– Puolison kanssa täällä kentällä istuskellaan. Ketuttaa kuin pientä oravaa, hän tuhahtaa.

– Lomaa on odotettu pitkään ja nyt lopputulos on tämä. Ensin kaikki kuulutettiin koneeseen, mutta sitten laitettiin ulos, jotta henkilökunta voi ajaa jotkin testit. Testien jälkeen ilmoitettiin, että kaikki on kunnossa, mutta että korvaava kone tulee kuitenkin Rodokselta, Laitinen kertoo.

Tuin viestintäpäällikön Laura Ahosen mukaan Aegean Airlines lennättää parhaillaan korvaavaa konetta Rissalaan Etelä-Euroopasta. Ahosen tiedon mukaan matkaan pitäisi päästä kello 19.

– Tilanne varmasti elää. Mutta tänään päästään matkaan joka tapauksessa, Ahonen lupaa.

Ahonen pahoittelee tapauksesta matkustajille aiheutunutta harmia. Hänen mukaansa lentokoneisiin tulee teknisiä ongelmia aika ajoin.

– En tiedä, mikä siellä on mennyt rikki, mutta luotamme lentoyhtiöön tässä asiassa. Matkustajien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, Ahonen korostaa.

Matkapakettilain mukaan matkustajien on mahdollista hakea korvauksia, jos lento myöhästyy merkittävästi alkuperäisestä aikataulustaan. Hannu Laitista tämä ei liiemmin lohduta.

– Loma on vain viikon mittainen ja mieluiten uisin jo meressä, hän miettii.

– Tämä on jo toinen kerta, kun nousen etelän lennolle, joka on tuntikaupalla myöhässä. Kuinkakohan monesti tämä voi yhden ihmisen kohdalle sattua, Laitinen sanoo kuivasti naurahtaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Kuopion asemanseudulla alkaa pian kolmannen kerrostalon rakentaminen: Kuopion Porttiin tulee yhteensä yli 200 asuntoa

Hallituksen sote-linjaus jättää Savon jaon auki – näin maakuntajohtajat kommentoivat asiaa

Rattijuoppo kolaroi vaarallisesti Kuopiossa

Varkaudessa kadonnut mies löytyi kuolleena

Vielä ehtii ilmoittaa oman puutarhan kaikille nähtäväksi

Mikä on hyvän hampurilaisen salaisuus?

Maistelija kiljui, juoksi ympäri pöytää ja polvistui kokin eteen. Hän ei voinut käsittää miten hyvää juuri maistoi  – Kuopio on Euroopan herkullisin paikka

Punkkirokotteiden hinnoissa suuret erot – Pohjois-Savossa TBE-rokotetta suositellaan Lapinlahdella

Kuopion Kuntolaakson uusi uimahalli alkaa olla valmis – tältä siellä näyttää!

Puijon Pesis madaltaa kynnystä pesäpalloon: ely-keskukselta rahoitusta hankkeeseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.