Rodokselle lähtevä lentokone hajosi Rissalaan, lomalaisia jumissa iltaan asti – etelään mielivä Hannu: "Ketuttaa kuin pientä oravaa"

Lentoyhtiö Aegean Airlinesin lentokone on hajonnut Siilinjärven Rissalan lentoasemalle. Koneen piti nousta ilmaan tänään kello 11:15 ja suunnata kohti Rodosta.

Koneeseen on myyty pelkästään matkatoimisto Tuin kautta 116 lippua. Eräs lipun ostaneista on kuopiolainen tietoliikenneinsinööri Hannu Laitinen, joka kommentoi tilannetta Savon Sanomille tuohtuneena.

– Puolison kanssa täällä kentällä istuskellaan. Ketuttaa kuin pientä oravaa, hän tuhahtaa.

– Lomaa on odotettu pitkään ja nyt lopputulos on tämä. Ensin kaikki kuulutettiin koneeseen, mutta sitten laitettiin ulos, jotta henkilökunta voi ajaa jotkin testit. Testien jälkeen ilmoitettiin, että kaikki on kunnossa, mutta että korvaava kone tulee kuitenkin Rodokselta, Laitinen kertoo.

Tuin viestintäpäällikön Laura Ahosen mukaan Aegean Airlines lennättää parhaillaan korvaavaa konetta Rissalaan Etelä-Euroopasta. Ahosen tiedon mukaan matkaan pitäisi päästä kello 19.

– Tilanne varmasti elää. Mutta tänään päästään matkaan joka tapauksessa, Ahonen lupaa.

Ahonen pahoittelee tapauksesta matkustajille aiheutunutta harmia. Hänen mukaansa lentokoneisiin tulee teknisiä ongelmia aika ajoin.

– En tiedä, mikä siellä on mennyt rikki, mutta luotamme lentoyhtiöön tässä asiassa. Matkustajien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, Ahonen korostaa.

Matkapakettilain mukaan matkustajien on mahdollista hakea korvauksia, jos lento myöhästyy merkittävästi alkuperäisestä aikataulustaan. Hannu Laitista tämä ei liiemmin lohduta.

– Loma on vain viikon mittainen ja mieluiten uisin jo meressä, hän miettii.

– Tämä on jo toinen kerta, kun nousen etelän lennolle, joka on tuntikaupalla myöhässä. Kuinkakohan monesti tämä voi yhden ihmisen kohdalle sattua, Laitinen sanoo kuivasti naurahtaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Miten pitkään voittoporukka pysyy Siilinjärvellä salassa? "Savolaiset voivat olla vähän kateellisia"

Tapahtumaviikonloppu: Kuopion keskustassa runsaasti väkeä

Myös yrittäjät iloitsevat Eurojackpot-voitosta

Ennätyksellistä Eurojackpot-voittoa juhlistetaan voittokahveilla Siilinjärvellä

Kunnanjohtaja iloitsee Siilinjärven suurvoitosta: "Summa on hirmu iso ja on hienoa, että se meni 50 ihmiselle"

Golf-kisa jäi kauppiaalta kesken, kun tieto Siilinjärven jättivoitosta levisi: "Siitä se hauskuus lähti"

Parasta palvelua -kilpailuun ilmoittautuminen on käynnistynyt – Kaikenkokoiset yritykset ovat tervetulleita mukaan

Keisari hurmasi savolaiset – Aleksanteri I:n pysähdys Kuopiossa ja Iisalmessa on Pohjois-Savon kaikkien aikojen merkittävin valtiovierailu

Poliisi jatkaa muistisairaan miehen etsintöjä Suonenjoella

Rantasalmen kiistellyille kultakentille haetaan uusia etsintälupia

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.