Ruma made tarttui pohjapilkkiin – kevään saaliita olivat komeat made, hauki, ruutana ja ahven

Kuopiolainen Pietu Bräysy oli pohjapilkillä toukokuun alkupäivinä Korte­joen vesillä. Tavoitteena oli saada pienempiä kaloja eli lähinnä kukkoahvenia. Niinpä kalastaja oli varustautunut hiukan huolimattomasti ja haavi oli jäänyt pois. Nousevathan pienet ahvenet veneeseen suoralla nostollakin.

Hiukan suurempaa oli kumminkin tulossa. Kuoreen näköiseen jigiin iski kiinni isompi kala, joka nousi nopeasti pintaan ja hävisi sitten joksikin aikaa. Kala oli hyvin koukussa kiinni, mutta ei tahtonut antautua pyytäjälle.

Neljännestunnin väsyttelyn jälkeen Pietu Bräysy sai otteen siiman päässä olleesta mateesta ja nosti kalan käsin veneeseen. Vaaka näytti saaliille painoksi 3,68 kiloa.

Hämäläispoika Miika Jäämaa oli talven viimeisillä jääkeleillä lomailemassa ukkinsa Vilho Miettisen luona Vehmersalmella. Lomalla nautittiin ulkoilmasta ja reippailtiin laittamalla iskukoukkuja hauen pyyntiin. Nuori kalastaja pääsi nostamaan komeita haukia kairatuista avannoista, joista suurin painoi 5,1 kiloa.

Vapun edellä Joroisten mies Seppo Suhonen koki verkkojaan Haapaselällä. Silmäkooltaan 55 millin verkkoliinaan oli uinut ruutana, joka painoi 1,49 kiloa.

Vantaalta kotoisin oleva Elina Tikkala lomaili keväällä Säviällä. Äitienpäivän aattona hän tavoitteli kaloja virvelillä Pohjois-Nilakalta. Siiman päässä ui vieheenä Kuusamon Räsänen. Ei ollenkaan hassumpi uistelupäivä, sillä veneeseen nousi komea 800 gramman ahvenen köriläs. Pituutta kalalla oli 40 senttiä.

Kalenterivuosittainen kalakilpailumme jatkuu pienillä muutoksilla, lähes entiseen malliin. Kilpailukaloja ovat ahven, hauki, kuha, lahna, made, siika ja säyne.

Lisäksi muiden kalojen sarjassa palkitaan joku lajiinsa nähden erikoisempi tai suuri kala.

Kaikilla pyyntitavoilla pyydetyt kalat kilpailevat samassa sarjassa.

Poikkeuksen tekevät ahven ja hauki, joilla on oma talviaikainen pilkkisarja. Ahvenelle on lisäksi sarja, jossa kilpaillaan kesäaikaan vapaongella.

Sarjojen voittajat palkitaan eräkirjoilla.

Edellisvuosiin muutoksena on, että kilpailukaloista on jätetty pois uhanalaisiksi luokitellut lohi, taimen ja ankerias.

Pyyntirajoitukset ja rauhoitukset koskevat lajien luonnossa syntyneitä yksilöitä. Vaikka lajien istutetut yksilöt ovatkin säännöksien puitteissa vapaata riistaa, emme halua kilpailussa innostaa kalastajia uhanalaisten lajien pyyntiin.

Kalakilpailussa on mukana myös nuorten kalastajien sarja, johon voivat osallistua alle 15-vuotiaat.

Palkitsemme pienellä kalastusaiheisella palkinnolla kaikki kalastustapahtumassa mukana olleet nuoret, joiden osallistuminen ja yhteystiedot ilmoitetaan.

Niin nuorten kuin varttuneimpienkin kilpailuun osallistumiset tulee lähettää sähköpostilla osoitteella: veijo.miettinen(at)dnainternet.net.

Ilmoitukseen toivotaan kertomus kalastustapahtumasta.

Liitä mukaan omat yhteys­tietosi, ja jos mukana on valokuvia, niin valokuvan ottajan nimi.

Laita ilmoitus mahdollisimman tuoreeltaan kalastustapahtuman jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Saanan savusaunalle tunnustusta

Ilmoitukset jäterikkomuksista ovat harvinaisia – Syyllisiä ei usein löydetä

Hassan oli lähdössä tapaamaan tyttöystävänsä vanhempia, sitten soitti poliisi – "Antakaa hänen jäädä", vetoavat läheiset Kuopiossa

Helle sai ihmiset sankoin joukoin rannoille – Lämmin sää jatkuu ainakin viikonloppuun, myös paikalliset sateet mahdollisia

Rautalammilla selvitetään, vaikuttaako raskas liikenne putkien hajoamiseen – "Asiantuntijat eivät ottaneet huomioon, että töyssyt voisivat vaikuttaa putkien kuntoon"

73-vuotias mies vangittu Lapinlahden henkirikoksesta – uhri oli 60-vuotias mies

Ruotsalainen rotututkija kaivoi savolaisten kalloja ylös 1800-luvulla – ruotsalaiset pyytävät nyt anteeksi

Pakettiauto törmäsi tierumpuun Iisalmessa - kaksi loukkaantui vakavasti

Vilkku lisää yöbussien määrää Rockcockin ajaksi

Kraanavesi edelleen juomakelvotonta Rautalammilla – Vesikanisterit ostetaan saman tien, kun ne tulevat myyntiin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.