Ruoka-apu sai uuden auton

Kuopion ruoka-apu ry on saanut uuden pakettiauton ruuan jakamista varten. Entisen auton hajottua hankittu väliaikainen ajopeli oli osoittautunut liian pieneksi ja epäluotettavaksi yhdistyksen käyttöön.

– Entiset autot olivat sellaisia, että aika monena aamuna eivät lähteneet käyntiin. Omilla henkilöautolla on aika hankala tällaisia ajoja tehdä, ruoka-avun puheenjohtaja Tapio Tolppanen kertoo.

Maanantaiaamuisin ruokajonossa apua odottaa noin 150 ihmistä, ja ruokaa jaetaan yhteensä kolmesti viikossa. Sopimuksen tehneistä ruokakaupoista haetaan elintarvikkeita viikon jokaisena päivänä. Yhdistyksellä on nyt käytössään yhteensä kaksi pakettiautoa. Ruokaa jaetaan myös Kuopion asukastupiin.

– Yhdellä autolla ajoja ei kerkeäisi tehdä. Meidän on tehtävä kierrokset määrättyyn aikaan, että ehditään jakamaan ruokaa ihmisille normaaliin aikaan, vapaaehtoinen Juha Willman toteaa.

Auton hankintaan osallistuneen kuuden Rotary-klubin puolesta projektia vetänyt eläkkeelle jäänyt autokauppias Markku Miettinen onnistui samaan projektiin mukaan myös Pohjois-Savon autoalan liikkeiden yhdistyksen. Miettinen etsi riittävän tilavaa autoa yli kuukauden ajan, kunnes rahoilla päätettiin ostaa käytetty Renault Master.

– Auto on hiljattain huollettu, katsastettu joulukuussa ja tekniikka on hyvässä kunnossa, Miettinen kehaisee.

Ruoka-avussa toimii noin parikymmentä vapaaehtoista, mutta kaikki eivät ehdi olemaan toiminnassa mukana joka päivä. Ruoka-avun vapaaehtoiset kertovat apukäsien olevan tervetulleita, jos vain palkaksi riittää hyväntekemisestä jäävä lämmin olo.

– Ihmisten hätä on käsinkosketeltava. Täällä tuntee ihollaan, kun ihmiset sanovat poislähtiessään kiitos, Willman kuvailee.